ESCOLA JONCADELLA

És el primer any que l’escola Joncadella forma part de la Xarxa de Competències Bàsiques. Som una escola de doble línia amb uns 410 alumnes i una plantilla, actualment, de 32 mestres.

L’orígen de l’escola data del 1965 al carrer del Sol. Una escola molt petita que de seguida esdevé insuficient. Molt ràpidament es duplica el nombre d’habitants i es fa necessària la creació de més places escolars. A l’abril de 1972 s’aprova l’edificació d’un nou grup escolar, de vuit aules, al carrer Escoles i comença a impartir  les classes al setembre de 1974. Ben aviat torna a quedar petit i el 1978 s’hi fa una ampliació amb un edifici de 6 aules més, conegut com “L’Aulari”.

Durant uns anys es dóna la paradoxa que la mateixa escola té dos noms diferents i dos edificis ben separats: Joncadella, la part antiga al carrer del Sol (on s’imparteix Educació Infantil) i Mare de Déu del Carme, la part nova al carrer Escoles (on s’imparteix Educació Primària). El curs 1991-1992 s’unifica el nom del dos edificis i passa a dir-se oficialment Joncadella, nom primigeni arrelat al municipi i a la comarca. Finalment el setembre del 2010 s’estrena l’actual edifici: un únic espai per a tota la comunitat educativa.

Cada curs escolar triem un tema de monogràfic o projecte interdisciplinari per tota l’escola. Aquest any hem triat:  Jocs i esports. El tema va ser proposat pels alumnes el curs anterior. Cada classe ha triat el seu nom en relació al tema i ha realitzat un projecte sobre el nom de la classe i ha decorat la porta de la classe amb el seu nom. Al llarg del segon trimestre es proposa un treball més per projecte interdisciplinari que pot ser individual o per grups cooperatius.  Cada nivell planifica l’organització del projecte i les exposicions orals dels alumnes, tenint en compte que volem que els alumnes investiguin, recerquin, redactin, treballin en equip… Per una altra banda des de l’àrea d’educació física s’han organitzat activitats més esportives com la sortida per nivells al congost i a l’Egiba de Manresa

Com a claustre de professors ens preocupa el joc dels nostres alumnes al pati a l’estona d’esbarjo: hi ha molts conflictes, el futbol pren una gran presència, hi ha poca varietat de jocs… Ens plantegem com a objectiu del nostre projecte dinamitzar i enriquir el seu joc al pati.

Com a mostra del nostre treball d’enguany presentarem el projecte de cicle superior. L’equip de cicle superior està format pels tutors de cinquè i sisè, les mestres d’educació física  i la mestra de música. Hem centrat tot el treball en ELS JOCS D’ARREU DEL MÓN.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *