LA MÀQUINA DEL TEMPS

PLANIFICACIÓ

Ens semblava una manera molt engrescadora de treballar la història al cicle superior, que permetia encabir continguts d’altres àmbits i que aportava una visió força globalitzada i interdisciplinar.

A mode d’introducció i per a presentar-lo mirem el tràiler de la pel·lícula “Regreso al futuro” i expliquem el repte que els proposem per aquest trimestre: la màquina del temps. La primera impressió: motivació total!

Per tal d’establir què és allò que els serà avaluat i que per tant, hauran de prestar més atenció durant el procés d’aprenentatge, creem una base d’orientació entre tots. En un primer moment, només mostrem què serà allò que hauran de presentar (màquina, treball escrit i exposició/teatralització amb power point de suport). A mida que avança el projecte, anirem omplint (conjuntament) la graella amb aquells ítems que seran avaluats.

Detectar els interessos i les idees prèvies del alumnes és un pas que creiem imprescindible. Comencem fent-ho de forma individual (a casa i, si pot ser, amb l’ajuda de les famílies), buscant i triant dos moments de la història que els agradaria estudiar, tot justificant-ne el per què. Ho porten a l’escola i en grups cooperatius argumenten les seves propostes i n’acaben triant dues, per ordre de preferència. Aleshores és el moment de posar-ho en comú amb tot el grup per tal d’observar les tries i d’assegurar que no es repeteixen. És aleshores quan cada grup cooperatiu fa una pluja d’idees d’aquells coneixements que ja saben sobre el tema escollit i d’aquells que els agradaria descobrir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *