Iniciem l’aventura de construir el nostre Zoo

La implementació del projecte s’adapta a cada curs. A continuació expliquem com ens ho hem fet a P3, P4 i a P5

IMPLEMENTACIÓ SALVEM EL ZOO – LA GRANJA A P3

A P3, després de llegir la carta conjuntament amb P4 i P5 es decideix, des de tot el cicle, que si que es vol ajudar a salvar el zoo, però que ens haurem d’organitzar i distribuir-nos la feina.
A P3 hem de veure com poder salvar i reubicar als animals de granja.
Agafem tots els ninos d’animals que tenim a l’aula i els classifiquem i seleccionen només els de granja, i els deixem al racó que hem obert nou per la granja.

A l’aula es veuen videos del Zoo de Barcelona, i videos d’animals de granja a on s’ensenya com viuen. Tots els nens i nenes estan d’acord que els animals no deuen ser feliços vivint a unes gàbies.
Fem conversa dels animals de granja, aprofitant que alguns nens i nenes han visitat alguna granja, i parlem de les característiques dels animals.

El director del Zoo ens envia unes imatges amb els animals de granja, parlem de les seves característiques, mirem com s’escriuen, piquem les paraules,…

Demanem documentació a les famílies sobre els animals de granja. Veiem molts contes que ens han portat els nens i que hem trobat a la biblioteca.

Ens arriba a la classe la “ROSA” que és una ovella titella.
Després de moltes converses, els nens i nenes de l’aula volen conèixer més característiques dels animals de granja.

Pel que fa a P4 Els alumnes es vam posar en marxa per ajudar a la construcció del nou zoo de Barcelona, i el primer que vam fer va ser veure un vídeo per recordar que hi havia al zoo, quins animals, com estaven organitzats, i les nostres experiències en ell.

Seguidament cadascú va dibuixar com pensava que hauria de ser el nou zoo i ho vam posar en comú, aquí vam decidir que cada animal havia d’estar agrupat per famílies, però ens vam adonar que els animals no estaven contents al zoo ja que es trobaven en gàbies, i haurien d’estar en llibertat. Però va sorgir un problema, si els animals estiguessin tots junts, uns es menjarien als altres, i no tots necessiten les mateixes condicions per viure, els pingüins necessiten estar al gel, però els lleons al gel es congelarien com ho hem de fer? Vam classificar els animals segons el seu hàbitat: els de la sabana, els de la selva, els del pol nord, i els del mar. Ara ja sabíem quines condicions climàtiques necessitaven cadascú, com podíem posar tot això en un mateix recinte? Era impossible, així que després de veure vídeos i informar-nos sobre les propostes de com seran els zoos del s.XXI vam decidir que el nou zoo de Barcelona hauria de constar de diferents sales on hi haguessin pantalles digitals que ens mostressin els diferents animals des del seu hàbitat, d’aquesta manera no els molestaríem i podríem observar com viuen.

Vam dissenyar un plànol del nou zoo, de les seves sales, i per fer-ho havíem de tenir molt clar on havíem de posar les càmeres de vídeo per gravar aquests animals, i ens vam posar a treballar i buscar informació sobre els hàbitats de cada animal, i el millor lloc on posar càmeres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *