Inicis del projecte

 Sílvia cañellas (socials), imma boronat (visual i plàstica) i Jesús gonzález (Educació física) son el Professorat impulsor del projecte per a 1r d’ESO Pintura, cacera i supervivència: El museu de la prehistòria.

Text de la professora Sílvia Cañellas

El plantejament del projecte va tenir lloc en unes sessions organitzades per l’institut en què ens vam trobar professors de diferents departaments amb la idea de treballar en comú. Des de l’equip de 1r d’ESO va sorgir la proposta de buscar un tema que pogués incloure feines de diferents matèries. Els professors implicats, i per tant les matèries que s’encarregarien de portar-ho a la pràctica, van sortir dels departaments de Ciències Socials, Visual i Plàstica i Educació Física. L’empenta del professorat de ViP ens va portar ràpidament a cercar elements de creativitat. La data de la possible aplicació del projecte ens conduïa, dins el programa de la matèria de Ciències Socials, a parlar de la Prehistòria. El professorat d’Educació Física va trobar també interessant el tema per la possible expressivitat corporal que podia suposar una representació de l’evolució dels homínids.
De tot això va sorgir el títol “La prehistòria: cacera, pintura i recol•lecció” (que posteriorment tindria canvis) i tot un seguit d’activitats inconnexes a les quals calia donar cos. Aquest primer “xoc” amb la idea del treball comú i la relació entre diferents àrees, ens va fer reflexionar sobre la nostra manera de fer i sobre com acostar els alumnes a un tema que els resultava llunyà en el temps.
El tema s’anà arrodonint, l’encaix entre les diferents propostes es va anar ajustant… el treball va acabar per donar els seus fruits i el projecte es va engegar.

 D’esquerra a dreta: IMMA BORONAT (VISUAL I PLÀSTICA), SÍLVIA CAÑELLAS (SOCIALS) I JESÚS GONZÁLEZ (EDUCACIÓ FÍSICA) SON EL PROFESSORAT IMPULSOR DEL PROJECTE PER A 1R D’ESO PINTURA, CACERA I SUPERVIVÈNCIA: EL MUSEU DE LA PREHISTÒRIA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *