Els primers passos amb els alumnes

Text de la professora Sílvia Cañellas

La troballa d’un fragment de mandíbula d’un mamut al poble? L’existència a Sant Vicenç dels Horts d’un parc dedicat a ell? Les festes populars amb la presència de la figura del mamut Velux com a part de de la colla dels diables del poble? O bé, algun alumne que fa sorolls guturals? Una carota de mico de Carnestoltes? Quin havia de ser el lligam vivencial dels nostres alumnes amb un tema tant llunyà cronològicament com el de la prehistòria?

Potser una mica de tot…

Vam començar, per tant, amb algunes referències culturals properes i ràpidament van sorgir preguntes que ens van portar a la motivació que buscàvem: d’on ve l’ésser humà i com hem arribat fins aquí? Vam passar llavors un pwp sobre eines de diferents èpoques i gent representada en pintures d’èpoques diverses. La idea de relacionar eines i objectes amb l’aspecte de la gent de cada època va portar a comentaris sobre què feien en cada moment i on s’originava tot plegat.

Va ser un primer contacte amb el tema, que va anar seguit del passi de la pel·lícula “L’Odissea de l’Espècie”. Un esquema a completar, recerques a internet, recull d’informació i la proposta de confecció d’un mural d’un dels homínids. Primera tasca a realitzar en grup.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *