CS: Creació

Després de veure el reportatge que el programa “Ritmo Urbano”  de TVE va fer sobre l’artista urbà Suso 33 on es mostraven diferents produccions artístiques del mateix, ens vam proposar emular-lo.

Per aquest motiu, vam donar als nens i nenes de C.S. un full Din A4 i se’ls va proposar simular la tècnica de l’artista del nostre projecte interdisciplinari, Suso 33.

A partir de diferents imatges de la seva obra, els alumnes van reproduir alguna de les seves produccions introduint idees o aspectes de la seva pròpia experiència. Aquesta activitat va permetre als alumnes expressar les seves emocions i sentiments a través de les produccions artístiques que anaven elaborant.

A l’hora de plantejar aquesta activitat teníem algunes reserves sobre la seva dificultat i que els alumnes tindrien una mica de pànic al full en blanc. En canvi, quan vam presentar la tasca, els alumnes es van llençar a fer les seves produccions. Això ens  va permetre adonar-nos que quan fas una reflexió prèvia, utilitzes bastides i tractes el tema prèviament, les produccions resultants són de més qualitat.

Vam decidir que un cop començades les produccions els alumnes poguessin fer lliurement. Al principi tenien dubtes de fins on podien arribar (colors, estil, tamany, eines, …) Però, finalment, es van deixar portar i tot anar força bé. Els alumnes van valorar positivament el poder-se expressar de manera lliure.

A mesura que avançava l’activitat un alumne va expressar el seu neguit i la necessitat que té de dibuixar per expressar els seus sentiments. Això va permetre que els altres alumnes també expressessin com se senten quan dibuixen, quines coses els hi agrada dibuixar, …

A l’hora de resoldre qüestions intentàvem no donar les respostes de manera directa i fomentar el pensament reflexiu, l’autonomia de l’alumne en la presa de decisions i l’aprenentatge entre iguals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *