LES BOTIGUES DEL BARRI (Infantil)

El projecte “Les botigues del nostre barri” es portarà a terme amb els nens i nenes de P3 de l’escola. Aquest, que té una durada aproximada d’un trimestre, té com a finalitat aproximar als alumnes al seu entorn més proper, és a dir, el barri on viuen i en el qual van a l’escola. Al mateix temps que es pretén treballar les diferents botigues que s’hi poden trobar i els productes que s’hi venen en cadascuna d’elles.

Per introduir el tema es realitzarà una pluja d’idees on, cadascú, segons els seus coneixements previs, exposarà que és el que en sap de les diferents botigues que hi ha a prop de l’escola o de casa seva, d’on van a comprar, de quins productes compren normalment, …

Un cop realitzada aquesta activitat, s’explicarà als alumnes que cada setmana es realitzarà una sortida pel barri a veure una de les botigues i a comprar-ne algun dels productes que s’hi venen. Aquestes sortides es portaran a terme en mig grup, és a dir, el dijous hi anirà la meitat de la classe i el divendres la resta, de manera que la setmana següent, es pugui treballar en profunditat i realitzar activitats sobre la botiga visitada perquè tots els alumnes ja hi hauran anat.

Algunes de les activitats del projecte es desenvoluparan en gran grup, altres amb la meitat dels nens i nenes i la resta durant les sessions de racons que hi ha organitzats a l’aula, ja que durant el segon trimestre un dels racons fixes serà el del projecte. Les activitats inclouran continguts de les diferents àrees, per tant, es treballarà tant la descoberta d’un mateix i dels altres, com la de descoberta de l’entorn, com la comunicació i els llenguatges.

Tota la informació i els coneixements que es vagin adquirint al llarg del projecte s’aniran plasmant en un mapa conceptual a l’aula, per estructurar així els continguts treballats i fer més visual la informació. A més a més, cada alumne anirà realitzant un dossier individual amb moltes de les activitats realitzades, fotografies, informacions, … Cal destacar que el bloc de l’escola s’anirà actualitzant contínuament amb les fotografies i l’explicació de les activitats i sortides que es van fent, per tal que les famílies en puguin seguir el procés.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *