Coneixem què és un empelt!

Al llarg d’aquesta primera part del projecte d’Alcanar ens hem adonat, que els nostres alumnes, no tenen clar quin és el principal motor econòmic del poble. Per tal de poder esbrinar-ho vam convidar a l’aula un avi expert en cítrics, amb una àmplia i dilatada carrera professional en el sector.

Ens va preparar un taller on hi va presentar diferents cítrics, classes de llavors, com es treu la llavor i com es fa un empelt. Els alumnes van estar molt interessats i atents. Vam poder concloure que un dels principals motors econòmics del poble és la taronja, ja que molta gent s’hi dedica, ja sigui collint-la, empeltant-la, tallant,…i també, que el clima d’una zona determina el tipus d’empelt que farem. Avui dia costa creure que molts d’ells no han collit mai una taronja directament de l’arbre.

Poder haurem de preparar una visita directament als llocs de producció o a la materixa Cooperativa Exportadora d’agris d’Alcanar. De moment, aquí us deixem una petita mostra del taller.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *