Reptes 2. La volta al món en 5 maletes

         Decidits els objectius i continguts a treballar des de les diferents matèries, el repte fou acordar com guiar-los perquè aconseguiren el que volíem, alhora que els deixàvem treballar lliurement i investigar (objectius bàsics en tot projecte). Al principi es va proposar establir un ordre de sessions i d’aspectes a treballar en cada sessió, i que els alumnes ho treballaren independentment de l’especialitat del professorat que estigués a l’aula. Això presentava la dificultat de cóm un professor sense molts coneixements sobre una matèria concreta podria guiar els alumnes si li tocava estar a una sessió d’una altra matèria.

                Llavors es va estar treballant un temps amb la idea que cada professor donés els continguts de la seua àrea, a les seues hores, però sentíem que en el fons, això trencava amb l’esperit interdisciplinari del projecte. Finalment, vam decidir elaborar una carta de presentació del viatge, que els alumnes rebrien dins d’una ampolla (Missatge en un ampolla) i que els donaria les indicacions bàsiques per començar el projecte independentment del professor/guia que estés en cadascuna de les sessions. Durant la primera setmana els professors aportarien, durant les seues hores, les instruccions i continguts (pistes) més concrets necessaris per treballar la seua àrea. Mentre que, la segona setmana es treballaria per sessions, durant les quals, els alumnes determinarien què volen treballar en cada sessió, al marge del professor/guia que estigui en cadascuna de les sessions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *