Presentació de l’Escola Ferreries de Tortosa

El curs passat a l’escola Ferreries ens va visitar l’escriptor Jaume Cela, que com sabreu, juntament amb en Juli Palou han escrit diferents llibres de reflexió pedagògica. Nosaltres voldríem començar amb una cita seva publicada recentment a l’ARA CRIATURES:

” Usem en freqüència el verb acompanyar per referir-nos a l’acció que hem d’exercir els mestres. Sabem que aquest terme remet a cumpanis, és a dir, menjar pa junts. La imatge ens sembla preciosa. Però el mestre, més enllà de compartir el pa amb els alumnes, ha de saber quin pa els agrada, com se’l mengen i quan se’l mengen en ganes”.

I a l’escola Ferreries els que volem és fer això, que tinguin ganes de descobrir, de gaudir aprenent i de construir coneixements tots plegats. Per això la nostra escola va iniciant, sense pressa però sense pausa una revolució metodològica que ens està portant als docents a fer-nos preguntes en relació al nostre dia a dia a l’aula.

A part d’aquesta reflexió metodològica que s’està fent a tots els cicles ens ha portat a formar-nos aquest curs en projectes XCB, Aprenentatge Cooperatiu entre d’altres.

A Cicle Mitjà, ja vam iniciar-nos fa dos cursos amb els tallers internivells, molt ben valorats per alumnes, mestres i famílies) volem partir de l’aprenentatge vivencial i de les pròpies experiències de l’alumnat no només perquè l’aprenentatge sigui més significatiu sinó que a més volem que estiguin engrescats i motivats per aprendre.

Treballar per projectes i centres d’interès no és una metodologia nova, sobretot a Infantil i Inicial, que porten més temps fent-ho, però ens hem adonat que fer-ho a cursos més elevats costa una mica més.

Per això, l’equip de mestres de Cicle Mitjà ha decidit formar-se a través de la XCB. Documentarem dos projectes el de la PREHISTÒRIA I EL DELTA DE L’EBRE  que més endavant us anirem presentant.

Però no ens volem quedar només aquí, com hem dit al començament, l’escola ha engegat una comissió pedagògica perquè aquest canvis siguin més visibles i estiguin més consolidats el proper curs.

L’equip de mestres de CM

Enllaç: Ara Criatures 17/02/18

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *