Metodologia Video Top

PRIMERA APROXIMACIÓ AL TEMA DEL TREBALL PER PROJECTES

Els grups del Treball per Projectes s’han creat a partir d’una feina intensa per part de Tutoria. Primer vam demanar als alumnes que escollissin quina havia estat la seva experiència top d’aquest curs acadèmic – podia tractar-se d’un impacte personal, social, polític, científic, esportiu, acadèmic… Els tutors van fer el buidat dels temes top i van prosseguir amb la creació de grups durant una segona sessió de Tutoria explicant als alumnes que precisament havien de fer grups per proximitat temàtica. (Hem de tenir en compte que fins el dilluns 12 cap alumne de 3r d’ESO sap que treballaran a partir d’una metodologia de Treball per Projectes. Aquet fet ha generat moltes preguntes per parts dels alumnes ja que intueixen que no no s’estan preparant per un Treball de Síntesi Clàssic. És una absoluta sorpresa per part dels docents!) .

PROCÉS DE TREBALL

Dilluns 12 se’ls presenta el Treball per Projectes a la Sala d’Actes (9am). Els alumnes sabran que han d’elaborar un vídeo curt on han de narrar una història basada en l’impacte top escollit per ells. Després de molts dies d’incògnites i preguntes directes als seus tutors i tutores, per fir  rebran una explicació del per què havuen d’escollir una experiència top. Ara faran un vídeo top i rebran un petit dossier per grup amb totes les passes a seguir de dilluns a divendres. Tota la feina s’ha de fer al centre – excepte gravavions a l’exterior que puguin necessitar per necessitats de guió. El centre proporciona acompanayament, material i espais per a dissenyar i gravar el vídeo. Tot l’equip docent de 3r treballa conjuntament perquè els alumnes acabin les diferents tasques a temps. Els alumnes han de lliurar la feina feta cada dia per poder ser revisada i avaluada. D’aquesta manera poden seguir amb tasques noves l’endemà.

AVALUACIÓ, CO-AVALUACIÓ I AUTOAVALUACIÓ

El Grup Impulsor ha dissenyat rúbriques per avaluar (professors), co-avaluar-se (membres de cada grup) i autoavaluar-se (els propis alumnes) diàriament i al final del projecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *