SES Turó d’en Baldiri

L’Institut Turó d’en Baldiri és un centre de secundària obligatòria que va néixer el curs 2007-2008. Som un centre petit però amb bons recursos per a poder fer un ensenyament de qualitat. Ens avalen els bons resultats que el nostre alumnat adquireix quan promociona de curs, l’alt percentatge de graduats en secundària obligatòria (molt per sobre de la mitjana de Catalunya) i també els bons resultats de CCBB de 4t d’ ESO que hem anat obtenint al llarg d’aquests cursos i que ens situen entre els millors centres de la nostra zona.

Tenim unes bones instal·lacions, un projecte educatiu potent i solvent, un bon equip de professionals i unes famílies compromeses amb l’educació dels llurs fills i filles, cosa que possibilita que el nostre alumnat creixi de manera autònoma i sigui capaç de potenciar el seu propi aprenentatge.

Fomentem l’ús de les llengües estrangeres tot preparant l’alumnat per a l’obtenció de títols oficials de les llengües que impartim (A2 de francès, B1 d’anglès).

Treballem per projectes de manera interdisciplinar de 1r a 4t d’ESO. Amb aquesta metodologia volem promoure les diferents competències que ha d’anar adquirint l’alumnat. És una manera diferent d’ensenyar perquè l’alumnat esdevé el protagonista del seu aprenentatge, volem que en tingui un paper actiu, estigui motivat i que creixi personalment. Els nois i les noies cooperen, investiguen, aprenen a escoltar, intueixen, aprenen a buscar la informació a establir-ne lligams i a deduir.

Acompanyem el nostre alumnat des de l’inici perquè aprengui a resoldre els conflictes i sigui capaç de crear un ferm sentiment de pertinença al nostre centre (projecte acompanya’m, acció tutorial).

La tasca d’ensenyar i aprendre té una dimensió emocional i ètica fonamental, sense la qual l’educació degenera en pura instrucció, en ensenyament fred i mecànic que no arriba al cor de la persona. Creiem que educar és donar oportunitats. Cal motivar l’aprenentatge, l’anàlisi crítica i el pensament creatiu. Hem de permetre el creixement personal, fomentar l’autoestima. Cal que transmetem valors per a una bona convivència, i cal difondre el respecte per als altres. Hem de fomentar també els drets i els deures de la ciutadania per tal d’enfortir els valors de la democràcia, perquè educar és fer despertar el seny i la comprensió en l’individu, és dotar-lo dels mitjans adequats perquè pugui dirigir el seu propi destí. És, en definitiva, ensenyar a viure i, per a poder-ho aconseguir ens cal el suport, la motivació i la confiança de tothom, professorat, alumnat, famílies, i, com no, de tota la societat a la qual servim.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *