Tercer ESO

Projecte del segon trimestre

12 d’abril de 2011

Els alumnes de tercer d’ESO aquest segon trimestre han construït un cotxe. A continuació teniu algunes fotos dels cotxes construïts. Els han quedat molt i molt bé.

img_0422img_0424


Mecanismes de transmissió del moviment

13 de març de 2011

Estructures

En el tema 3 de Tecnologies de Tercer d’ESO es treballen les forces i les estructures. A continuació teniu dues presentacions que us poden ser molt útils.A continuació teniu uns vídeos on podeu veure com es poden construir estructures resistents amb paper.

Motors d’hidrogen

Des del descobriment del foc, els éssers humans han tractat d’aprofitar l’energia per a satisfer les seves necessitats. Durant molts segles, les úniques fonts d’energia aprofitables van ser les dels animals de tir i càrrega i la del vent.

L’aprofitament dels combustibles fòssils i de l’energia nuclear ha originat un desenvolupament industrial sense precedents, que ha comportat la dependència total a aquests tipus d’energia. La invenció dels motors de combustió interna va representar un gran avenç per al mitjans de transport, actualment, però s’estan buscant motors alternatius més respectuosos amb el medi ambient. Ja hem publicat en aquest mateix bloc un article sobre els cotxes elèctrics i híbrids. Ara, volem parlar-vos dels motors d’hidrogen.

La cèl·lula o pila de combustible funciona amb hidrogen. El gas es combina i reacciona amb l’oxigen de l’atmosfera i produeix vapor d’aigua; aquesta reacció produeix energia elèctrica. L’electricitat obtinguda es fa servir per fer funcionar motors elèctrics i moure vehicles. Aquests vehicles no emeten fums contaminants, pel tub d’escapament surt només vapor d’aigua.

El problema principal és el procés d’obtenció d’hidrogen, que es pot fer mitjançant electròlisi, o a partir de gas natural o altres combustibles. En tots dos casos cal utilitzar fonts d’energia, així que no es produeix estalvi energètic. El motor d’hidrogen serà realment interessant quan l’hidrogen s’obtingui a partir de processos barats i nets.

Alguns autobusos de Barcelona i Madrid funcionen amb aquest motor de manera experimental. Els inconvenients    són l’elevat preu dels vehicles i el proveïment d’hidrogen.

En l’enllaç següent trobareu més informació sobre el funcionament d’aquest motor

Motor d'hidrogen

Deixa un comentari