Primer ESO

PROJECTE TECNOLÒGIC

En aquest vídeo promocional de la cançó World, Hold on de Bob Sinclair podeu veure com se segueix el mètode de treball de la tecnologia.

 

Projecte de curs: DISSENY I CONSTRUCCIÓ D’UNA LÀMPADA

Habiliteu el Javascript i el Flash per veure aquest Flash video.

Manual de bons usos digitals

Guia de recomanacions i hàbits saludables davant l’ús de l’ordinador i les noves tecnologies de la informació i la comunicació.

😎 😥 😳 🙄 😛 😀 🙁

 

Han arribat les vacances!

Època de descans, viatges, sortides, platja, piscina, …. I perquè no us oblideu la tecnologia, us recomanem unes adreces:


 • Formació acadèmica i laboral

fletxes_bloc Enginyer de materials

fletxes_bloc Arquitecte Tècnic

Ja tenim les làmpades construïdes:

làmpades primer ESO

Làmpada primer ESO curs 2009-2010

Làmpada primer ESO curs 2009-2010

làmpada 2 hpim2858

Disseny i construcció d’una làmpada de sobretaula

Un dels projectes que es proposa per a primer d’ESO aquest curs és el disseny i construcció d’una làmpada de sobretaula.

 • Descripció del problema

   

   

   

   

   

   

  La làmpada de la tauleta de nit de la vostra habitació s’ha trencat. Aprofitant els coneixements i habilitats  apreses en els temes de materials i eines, heu pensat que podeu dissenyar i construir la vostra pròpia làmpada.
 • Condicions del projecte

   

   

   

   

   

   

  Es faran servir materials fàcils de treballar. Per a la construcció de l’estructura de la làmpada es faran servir materials recuperats de l’entorn: fusta, plàstic, metall, pedra, paper, pals de pinxo…. També es pot aprofitar alguna part d’un altre objecte o làmpada. Cal tenir en compte que els materials s’han de poder treballar i unir amb les eines i materials del taller. El material elèctric serà subministrat per la professora de tecnologia 

 • Criteris d’avaluació

Es valorarà l’originalitat del disseny i dels materials utilitzats.

Les imatges següents us poden donar algunes idees. Són làmpades dissenyades i construïdes per alumnes de l’IES durant el curs 2001-2002.

  l6 l4 l7 l3
  l5 l2 l1

   

   

   

   

   

   

  Imatge de la pel·lícula robots

  La tecnologia, una matèria nova a l’ESO

   

  Tots hem estat estudiants, i sabem a què ens referim quan parlem de matemàtiques, llengua, ciències naturals i socials, música, visual i plàstica, però a primer d’ESO apareix una matèria nova, la tecnologia. Amb què relacionem aquest nom? Segurament em direu ordinadors, eines, taller, màquines… Llavors, és una matèria nova, però tots vosaltres ja l’heu utilitzat la tecnologia, tant a l’escola com a casa fem servir ordinador, eines (cullera, ganivet, grapadora,…) i màquines (cotxe, bicicleta, exprimidora,…).

  La tecnologia neix amb la humanitat. L’ésser humà es diferencia de la resta d’éssers vius, precisament, per la seva capacitat per fer servir la intel·ligència i idear instruments que li permeten millorar les seves condicions de vida.

  Podem definir la tecnologia com el conjunt de coneixements i habilitats que fan que les persones puguin produir objectes i béns que els permeten resoldre els problemes de cada dia.

  En aquesta nova matèria, doncs, adquirireu els coneixements i habilitats que us ajudaran a entendre quins  passos  cal seguir per trobar solucions als problemes que diàriament se’ns plantegen.

  Tingueu en compte que totes les matèries que estudieu són molt importants. No podeu decidir quin material utilitzareu per construir un objecte sino coneixeu les seves propietats físiques, químiques i mecàniques. No podeu construir una casa sense dominar les unitats de mesura, i les operacions matemàtiques bàsiques. També són imprescindibles l’expressió oral i escrita, ja que són les eines que utilitzem per comunicar-nos i expressar quines són les nostres necessitats.

  La pel·lícula “Robots”  de Blue Sky reflecteix molt bé quina és la funció de la tecnologia.

  Caràtula pel·lícula Robots

  Caràtula pel·lícula Robots

  Dibuix-esquema d'una escena de robots

   

   

   

   

   

   

   


Deixa un comentari