Nivea

 

La famosa companyia Nivea, és coneguda com una de les  companyies internacionals més cèlebres de cura de la pell. Porten 125 anys venent productes a nivell internacional.

Nivea ve de la paraula llatina niveus / nivea / niveum, que significa “blanc com la neu”. És un adjectiu de tres terminacions.descarga

Durant la dècada de 1930. Beiersdorf va començar a produir productes com ara olis bronzejadors, cremes d’afaitar, xampú i netejador facial. La marca Nivea es va començar a vendre en altres molts països després de la Segona Guerra Mundial.

Àlex

 

Sinalco, la beguda sense alcohol.

descarga-15

Sinalco, potser a Catalunya no sigui molt coneguda, però a més de 40 països es venen productes d’aquesta marca de begudes no alcohòliques.

El nom de l’empresa representa una abreviatura del sine alcohole llatí, és a dir sense alcohol” .

descarga-18Establerta com una companyia familiar, l’empresa alemanya de llimonades i productes d’aigua mineral s’ha convertit en una associació de nivell mundial, situant-se entre les principals empreses de logística de begudes a Alemanya avui dia.

Àlex

 

 

Audi

descarga-1

Sabem que moltes de les empreses d’automòbils porten el nom dels seus fundadors. Aquests inclouen Ford (Henry Ford), Peugeot (de la família Peugeot), i més endavant Bentley (Walter Owen Bentley), Porsche (Ferdinand Porsche). La tendència també està present a Àsia pels fabricants d’automòbils com Toyota (Kiichiro Toyoda) i Honda (Soichiro Honda).

El fundador August Horch havia fundat originalment una altra empresa de lloguer nomenada August Horch & Co. Això va succeir en el 1904, quan l’enginyer alemany va deixar de treballar per Karl Benz. No obstant això, després d’alguns problemes a l’empresa, Horch va fundar una segona empresa al 1909. Però el seu cognom no va poder ser utilitzat de nou com un nom per a l’empresa. El que parli alemany sabrà que Horch prové de la forma d’infinitiu horchen i en realitat té un significat – escoltar (amb compte). I, com és la traducció llatina d’escoltar en llatí? Audire. La forma Audi és una forma d’imperatiu de segona persona. Aquesta forma és fàcil de pronunciar per a la majoria de parlants.

En aquells moments va semblar ser la idea més original que seli havia ocorregut i, més de 100 anys més tard Audi segueix sent un dels noms més populars en la indústria de l’automòbil.

Àlex

Cafè Crustulum

Buscant paraules llatines aleatòriament per la web, he trobat una cosa curiosa que m’ha sobtat: un cafè a Àustria que utilitza una paraula llatina per al seu nom.

Resultat d'imatges de crustulumCrustulum és una paraula que significa pastisset o confit. És de la segona declinació i és neutre. Per això el Cafè Crustulum Gansfuss ofereix una gran diversitat de pastissets i confits, així ho diu al seu logo: “Das Werk des Zuckerbäckers”, el treball de la confiteria. Si viatgem fins a Eberau, a Àustria, segur que podrem gaudir d’uns pastissets deliciosos amb productes de la mateixa regió!

Clàudia Parareda Algilaga

Animus

El terme animus significa literalment esperit, ànima. Assasin’s Creed és un joc de la Playstation 4 que té una seqüela anomenada ANIMUS. Tot i que no he jugat a tot el joc puc explicar que l’argument és més o menys aquest:  una sèrie de científics descobreixen una ciència antiga on la persona podia entrar dins l’ànima d’algú, dins la seva ment, i controlar-la o robar-li els pensaments. En aquest joc el jugador s’encarna en el personatge a qui li fan l’experiment, i entra en el seu propi món, a la seva ànima i allà haurà de fer una sèrie de missions per a poder desconnectar-se, recobrar el seus records i el dels altres seus companys que van perdre els records en altres experiments i que vaguen per aquell mon com animals.

El nom està molt ben trobat i li escau molt en aquest joc ja que, a part de significar ànima i que el joc tracti aquest tema, animus (subst. masculí 2a dec.) vol dir a més a més intenció i propòsit, explicant així que el que ha de fer el personatge és un propòsit dins la seva ment.

Resultat d'imatges de animus portada assassin's creed

 

Estel Fàbrega Forés

ASTRUM

Astrum és una crema corporal fruit d’uns anys d’investigacions i creada per experts en malalties regeneratives, química i farmacologia, que té com a objectiu calma temporalment els dolors musculars i articulacions.

Astrum és una paraula de la segona declinació neutre que en llatí significa estrella. A la seva pàgina web no expliquen per què aquesta crema es diu Astrum, però qui sap si podria ser que aquesta crema s’anomenés així ja que es diu que quan ens fem mal o tenim dolor, veiem les estrelles.

 

Resultat d'imatges de astrum

Ainoa Pérez Planchart

1r de Batxillerat

 

 

 

Frumentum48

Resultat d'imatges de frumentum 48

Avui a classe hem estat buscant paraules de la segona declinació i he trobat la paraula frumentum que significa blat. Aquesta paraula és neutra de la segona declinació i el seu enunciat és frumentum, i. Jo trobo que té sentit que un restaurant tingui aquest nom ja que el menjar que serveixen són plats amb el blat com a ingredient principal, com per exemple pizza, pasta..

Si hi voleu anar, haureu de viatjar fins a Roma!

Resultat d'imatges de frumentum 48

Laia Puigví Costa, 1r de Batxillerat

Mollimentum

A classe estem estudiant la segona declinació, i arrel d’això hem buscat productes que tinguin com a nom una paraula d’aquesta declinació. Així podem ampliar el nostre blog i animem a la gent a col.laborar-hi, amb l’objectiu de difondre la pervivència del món clàssic.

He trobat un producte que ha utilitzat la paraula Mollimentum. És una paraula neutra que significa mitigació. Però llavors també he trobat un altre significat de Molimentum que significa esforç, força, treball, etc. Per tant tot pot tenir-hi relació, perquè Mollimentum és un producte especial per la sequedat de les ungles dels cavalls, per tant, representa que, quan utilitzes aquest producte, l’animal podrà tornar a caminar amb la seva força habitual.

Resultado de imagen de mollimentum

Marina Gros Clarà, 1r de Batxillerat

 

 

Delirum Tremens

Delirum Tremens, junt amb Delirum Nocturnum, són dos exemples d’una bona cervesa envasada en un recipient una mica estrany. Amb el logo d’un elefant rosa i amb una estàtica ben peculiar, són dues de les cerveses més venudes a Bèlgica i distribuïdes a tot el món. Van estar primerament censurades, van restringir la venda d’aquest producte degut al nom que aquesta portava.

Delirum Tremens és una locució llatina per la síndrome d’abstinència de l’alcohol. Pròpiament es tracta de la tercera fase, la més aguda d’aquesta síndrome. També anomenat com a “El DTs.”

La críticada Delirium Tremens va guanyar un premi a la millor cervesa del món en el prestigiós Certamen Mundial de cervesa a Chicago el 1998, mentre que el Delirium Nocturnum també ha gaudit de gran reconeixement entre els experts i entusiastes de la cervesa. Així que el que s’amaga darrere d’aquest elefant rosa infame?

La cervesa en si transmet, dolçor, potser portant a la ment diverses fruites, però també una mica de caramel i sabors fumats, com un podria inferir a partir del color. La seva graduació alcohòlica és de 9º.