Discoteca Kronos

A vegades es relaciona el món clàssic amb l’estudi, l’escola, el passat i fins i tot el jovent el classifica com una disciplina avorrida. Encara que, cal veure que està més relacionat amb el món actual del que molta gent pensa i, per això, podem trobar diversos establiments amb noms de temàtica clàssica que solen ser restaurants, hotels, etc.

Tot i així, he trobat un exemple que contradiu tots aquests fets. L’últim lloc que els joves qualificarien com a avorrit o antic és una discoteca, oi? Doncs bé, existeix una discoteca a l’Escala que té un nom amb connotacions clàssiques. Aquesta es troba a l’entrada del municipi i s’anomena: Kronos.

El nom original del déu grec era Κρόνος , cosa que explica la K inicial, tot i que en català s’escriu amb  C . Cronos era fill d’Urà (cel) i Gea (Terra) i va ser el rei dels Titans i pare de Zeus.

Aquesta discoteca, doncs, està decorada amb temàtica grega ja que a l’entrada s’hi distingeixen unes columnes d’estil clàssic i està pintada tota de color blanc.

El que vull remarcar amb això és que el món clàssic és més vigent del que moltes vegades ens pensem i cal que parem atenció als llocs on anem sigui on sigui, per tal de descobrir sempre coses noves i aprendre més.

 

Imágenes integradas 3

Cronos devorant els seus fills (Goya)

Imágenes integradas 1

Discoteca Kronos (L’Escala)

 

 

 

2 thoughts on “Discoteca Kronos

 1. DOLORS CLOTA GARCIA Post author

  Ara els joves o no tan joves ballen a la discoteca Kronos… i a qui li va tocar “ballar” amb l’obsessió de Cronos perquè un dels seus fills no el destronés va ser a la pobra Rea. Sort que se li va acudir això de la pedra. Pedres? Això s’assembla a un conte infantil. Recordes quin?

  Reply
  1. Clara Valls

   El mite grec on Rea li dóna una pedra a Cronos per tal que se la mengi pensant que és el seu fill però a la vegada no el mati em recorda al conte popular de les 7 cabretes i el llop.
   Aquest conte explica com un cop el llop s’ha menjat a les cabretes i fa una migdiada vora del riu, la mare cabra agafa unes tisores i obre el ventre al llop i així allibera els seus fills, posant pedres a l’estómac de la fera. Quan aquest es desperta i va a beure al riu, el pes de les pedres fa que s’ofegui.
   No havia pensat en relacionar les dues històries, gràcies Dolors!

   Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *