1.8/2.8 Comprensió lectora i treball de llengua en àrees no lingüístiques

Presentació digital utilitzada al taller.

Materials del taller.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

3.3/4.3 Lectures plurilingües

Presentació digital utilitzada al taller

 

Materials del taller

Més materials

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Els XV Tallers a la Sala de premsa del Departament d’Ensenyament

La Sala de premsa del Departament d’Ensenyament publicava aquest dissabte 11 de febrer la notícia de la cloenda dels XV Tallers de Llengua i Literatura Catalanes, en què va intervenir la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau.

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, afirma que la comprensió lectora és bàsica per a l’èxit escolar

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Conferència inaugural. Roser Salavert

Vam obrir els XV Tallers de Llengua i Literatura Catalanes amb la conferènciea inaugural de Roser Salvert «”Això és per al professor de llengua i literatura.” —Vols dir?». En aquesta entrada hi podreu trobar materials relacionats.

Presentació digital (PDF)

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Informacions pràctiques

  • Punt d’informació

Trobareu el punt d’informació dels Tallers al vestíbul del Rectorat, edifici A.

  • Puntualitat

Demanem molta puntualitat a l’hora de començar cada activitat. Tingueu present que els espais tenen un aforament limitat i que, un cop l’aula sigui plena, no hi podreu accedir i haureu de triar una altra activitat. Una vegada triada, caldrà que us mantingueu a l’aula tota l’estona per al bon aprofitament de la sessió.

  • Espais

A la sala d’actes del Rectorat hi haurà la conferència inaugural i la de cloenda. La conferència inaugural també podrà seguir-se per videoconferència des de la sala de juntes del Rectorat i per Internet.

Les sessions dels Tallers es repartiran entre aquests espais del Rectorat i la planta 2 de la Facultat de Veterinària, a l’altra banda del carrer (Passeig de Setembre).

  • Fotocòpies

Els materials de cada taller es lliuraran als assistents un cop iniciada la sessió. Tots aquests  materials són a la vostra disposició al bloc dels Tallers. Us recomanem que el consulteu amb antelació i descarregueu i imprimiu els matereials que considereu oportuns.

  • Ordinadors

Us invitem a venir amb ordinador portàtil, sobretot si voleu seguir els tallers en què se’n recomana l’ús. A la pagina de Continguts, hi trobareu en quins tallers són.

L’accés a la xarxa sense fils de la UAB és obert

  • Esmorzar i dinar

En aquesta ocasió, l’organització dels Tallers no ofereix esmorzar. Divendres 10, tindreu a la vostra disposició les cafeteries de la Facultat de Veterinària i del Rectorat, per esmorzar i també per dinar. Us demanem que us repartiu entre els dos espais. Dissabte 11, aquestes cafeteries, ni cap altra del campus, no estan obertes. L’únic espai obert és el bar de l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat.

  • Material per emportar

El trobareu al punt d’informació dels Tallers. Podeu agafar el material que sigui del vostre interès de les taules on està exposat. Demanem que tingueu en compte que hi ha molt professorat interessat.

  • Justificants d’assistència

Si necessiteu justificar l’assistència podeu demanar el corresponent justificant al  punt d’informació dels Tallers, al vestíbul del Rectorat.

  • Acreditació de la formació

L’assistència als Tallers s’acreditarà amb 15 h. de formació. Cal signar al llistat d’assistència divendres al matí i a la tarda i dissabte (tres vegades en total) per obtenir aquesta acreditació. Durant els dos dies, els llistats d’assistència estaran disponibles al punt d’informació dels Tallers al vestíbul del Rectorat, edifici A.

  • Enquestes de valoració

En aquesta edició dels Tallers hem elaborat un formulari dins el bloc que podreu omplir. Us el farem arribar per correu electrònic amb posterioritat a la realització dels Tallers.

Gràcies per la vostra col.laboració i que tingueu un bon aprofitament d’aquestes activitats.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Presentació de Terra i Cultura

Dins de la programació d’aquests XV Tallers de Llengua i Literatura Catalanes, té lloc la presentació del llibre-CD Terra i cultura, editat per Enderrock i Cossetània. Aquesta publicació té l’origen en el Certamen Terra i Cultura, creat l’any 2008 per iniciativa del Celler Vall-Llach i la Fundació Miquel Martí i Pol, i té per objectiu premiar i promocionar les millors cançons enregistrades amb música original i basades en poemes en llengua catalana. El llibre-CD constitueix un material didàctic per als centres educatius i per a la divulgació pública. Aquest és el segon volum Terra i Cultura, i inclou un disc amb una vintena de cançons guanyadores i finalistes al Premi Miquel Martí i Pol 2010.

La presentació tindrà lloc divendres 10 a les 17.30 a la sala d’actes del Rectorat i inclourà una actuació de petit format de Joan Manuel Galeas, Primer Premi exaqueo de 2010. Continua llegint

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Programa

Ja està disponible en línia el programa definitiu d’aquests XV Tallers de Llengua i Literatura, que podeu descarregar-vos en un arxiu PDF per imprimir. Preneu-ne bona nota per no pedre-us cap dels actes d’aquesta edició.

Tríptic del programa.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Materials dels tallers

Ja estan disponibles a la pàgina de Continguts els materials de les diferents sessions dels Tallers, que poden consultar-se en línia i descarregar-se. Aquests materials també seran lliurats en paper als assistents a les sessions corresponents.

Fixeu-vos que alguns tallers no tenen material disponible o només en tenen una part. Es tracta de tallers recomanats amb ordinador, en què els matereials són digitals i se’n proporcionarà l’accés durant la sessió (1.1/2.1 Els currículums de llengua i literatura i la programació d’activitats d’aula que integrin comprensió lectora i formació lingüística i literària, 1.2/2.2 Recursos per treballar la comprensió lectora i la competència literària des d’Espurn@, 1.5/2.5 Literatura i entorn: blocs, rutes i interdisciplinarietat, 3.5/4.5 Itineraris de lectura).

Alguns materials només estaran disponibles durant la realització dels Tallers.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Com arribar-hi

Penseu de quina manera us convé més fer cap a la UAB, als XV Tallers de Llengua i Literatura Catalanes. Per planificar aquest desplaçament, us proporcionem l’enllaç a la pàgina de la universitat que reuneix aquesta informació. Us recomanem que, mitjançant l’aplicació «Com arribar a la UAB?», calculeu el mitjà de transport i l’itinerari més apropiat.

Com arribar-hi.

També podeu consultar els serveis que ofereix la UAB

Serveis UAB.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Continguts dels Tallers

Ja podeu consultar a la pàgina de Continguts la informació bàsica de les diferents sessions dels Tallers que tindran lloc els propers dies 10 i 11 de febrer. Hi trobareu un extracte de la temàtica que tractarà cada sessió, informació sobre recomanació de portar-hi ordinador i referències a fonts d’informació relacionada.

Esperem que aquestes informacions us siguin d’ajuda per decidir a quins tallers voleu assistir. L’assistència als tallers és lliure, però heu de tenir en compte que l’accés a un taller pot tenir restriccions a partir d’un determinat nombre d’assistents.

Publicat dins de General | Deixa un comentari