Cenis i Ceneu. Half Drag Transformation

Per a aquest maquillatge ens hem basat en el mite de Cenis i Ceneu. En el mite Cenis és violada per Posidó i és per això que demana el desig al mateix déu de convertir-se en un home, Ceneu. En el vídeo es pot veure com retratem els gèneres d’aquest personatge mitològic, el qual és honorat amb el nom del nostre blog (El Vol de Cenis).

Pel que fa a la part tècnica vam decidir transformar la part dreta del rostre de l’Ada, concretament per la piga característica que ja té, i deixar la part dreta natural per accentuar l’androgínia dels seus trets.

La inspiració la vam trobar als treballs de Leland Bobbé, que fotografià a una sèrie de drag queens només amb la meitat del rostre maquillat.

Vaig començar per cobrir-li la cella per més tard poder dibuixar-la en un angle més obert i d’aquesta manera canviar-li la forma facial, augmentar la mida dels ulls i per donar-li uns trets més marcats. Seguidament vaig començar a fer un esbós de la forma dels ulls i a crear-li una conca de l’ull nova i més elevada, a la que després vaig donar dimensió amb llums i ombres. El següent pas va ser la base. Utilitzant diferents tons, uns més clars que la seva pell i uns més foscos es dóna estructura i es modifiquen algunes característiques. Després vaig finalitzar els ulls amb la nova cella i pestanyes postisses per obrir encara més els ulls. Per últim li vaig donar color als seus llavis i li vaig arrissar la meitat del cabell per fer la transformació encara més forta.

Duent a terme aquest vídeo va ser meravellós, ja que tinc una gran fascinació per la capacitat que té el maquillatge d’alterar l’aspecte i poder convertir-te en el que desitgis de manera efímera. Cal dir que tenir a l’Ada de model sempre és un plaer, té una paciència i una bellesa indescriptibles.

Antonella Cerdà i Ada Andiñach, 1r Batx. Humanístic

← Article previ

Article següent →

7 Comentaris

 1. Un treball molt ben fet, valorem l’esforç de les nostres companyes. Al principi ha costat una mica que l’idea principal del mite ens arribi, pero finalment hem pugut veure el punt de vista. Felicitats noies!

 2. Chaymae Harrak

  Bonum diem!
  El vídeo ha estat molt bé! M’agradat molt!
  Felicitacions a les meves companyes de Llatí, heu fet un bon treball!

 3. Anna Bagaria

  Molt bon treball noies!
  M’ha semblat una manera molt divertida d’ensenyar-nos aquest mite que ens deixa el nom a aquest bloc. Enhorabona un altre cop i espero que ens seguiu deleitant amb els vostres vídeos tan originals.

 4. Valentina Restrepo Rodríguez

  Bonum diem,
  Primer de tot vull felicitar les meves companyes de classe Ada i Antonella, ja que han fet un video molt creatiu i molt bó ja que es veu clarament la transformació de Ceneu en Cenis. El pas de dona a home.
  He trobat un resum de l’obra que ho explica molt bé:

  “Después se compadeció de ella y le preguntó qué podía darle para reparar su acción. Ella respondió: ser hombre. Cenis deseaba convertirse en hombre, no en un hombre cualquiera sino en un hombre muy masculino, guerrero e ‘invulnerable’ para que nunca pudieran someterla de nuevo a tal humillación. Poseidón aceptó. Realizó la metamorfosis y Cenis se convirtió en Ceneo”

  Carl Sagan, Sombras de antepasados olvidados, 1993.

 5. farah1474

  Salve!
  Primer de tot felicitar a les nostres companyes amb el genial treball que han fet. M’ha sembalt molt original l’idea de representar el mite d’aquesta forma, al principi ens ha costat una mica rebre l’idea principal del mite però déspres em pugut veure desde quin punt de viste ens el volien representar. Bon treball noies!

 6. Enhorabona, Ada i Anto!Heu clavat el personatge ovidià de Ceneu-Cenis, fins i tot en la transformació final en ocell amb el volateig de les mans de l’Ada. Avant!

 7. Bonum diem!
  M’ha encantat molt el video, moltes felicitats Anto i Ada!
  Com sempre feu coses magnifiques, i més si ha de veure amb el maquillatge. Heu deixat el concepte molt clar, ja que és una molt bona idea de representar el mite Cenis i Ceneu d’aquesta manera.

Deixa un comentari