”Los niños tienen pene. Las niñas tienen vulva. Que no te engañen. Si naces hombre, eres hombre. Si eres mujer, seguirás siéndolo”

Aquest és el missatge que encapçala l’autobús que ha causat tanta polèmica aquests últims dies en tot el país. La transfòbia que transmet ha sigut tema de discussió a totes les xarxes socials i mitjans de comunicació, convertint aquest incident en trendingtopic a Twitter.

L’associació HazteOir va llençar una campanya amb què pretenia que aquest autobús anés per tot Madrid (més tard per Barcelona) per transmetre aquest missatge a la població. Fonts de l’organització declaren que el seu objectiu són ”denunciar les lleis d’adoctrinament sexual que s’han aprovat en diverses comunitats autònomes per promoure la diversitat sexual entre menors” i , per si fos poc, vulneren la llibertat de l’educació i el dret fonamental dels pares per educar els seus fills.

Davant aquest acte, milers d’associacions en contra de la transfòbia i la discriminació han actuat influenciant el govern. Institucions, partits, sindicats i organitzacions civils s’han manifestat aquest dimarts el seu rebuig a l’autobús contra els transsexuals.

“És una campanya d’odi basada en la intolerància”, ha denunciat Ángeles Álvarez, portaveu d’Igualtat del PSOE, que ha demanat a la Fiscalia que ho prohibeixi. Catalunya i Madrid també han sol·licitat al Ministeri Públic que intervingui. I el Govern de Carmena ha ordenat que quedés immobilitzat.

 

autobushazteoir_0

 

Ada Andiñach, 1r Batx Humanístic