Dríope era germanastra d’Íole, aquesta després de casar-se amb Andrèmon va ser violada pel déu Apol·lo.
Un dia, Dríope va anar a un llac a portar corones per a les nimfes. Portava un nen que ella nodria amb la seva llet temperada. Dríope va agafar algunes flors anomenades lotus per entretenir el seu fillet. De sobte, de les flors van caure un es gotes de sang. Va resultar que la nimfa Lotis s’havia transformat en aquesta planta, canviant d’aspecte però no de nom.
Dríope volia tornar enrere, però els peus li havien quedat clavats al terra. Des de sota li creixia una escorça, les mans se li omplien de fulles, i aquestes li tapaven el cap.
Llavors, arribaren Andrèmon i el seu pare i es posen a besar la fusta. Només li quedava el rostre sense cobrir. Els hi va demanar que no permetessin que cap podall la ferís i que cuidessin del seu nen, que el portessin perquè jugués abaix de l’arbre i que l’ensenyessin a tenir por als estanys i que mai agafés cap flor.
Durant molt de temps les branques encara conservaren el seu calor.