Per començar la nostra recerca sobre Sexualitat i mitologia ovidiana i poder fer unes bones conclusions primer ens vam plantejar una sèrie d’hipòtesis per així poder-les verificar o desmentir a les conclusions:

  • Tots els tipus de sexe tractats i esmentats en la mitologia de l’obra Les Metamorfosis d’Ovidi segueixen molt presents a l’actualitat.  Avui en dia cada persona té la seva sexualitat; per tant, seguim tenint una gran varietat de tipus de sexualitat, cosa de la que ja parlava el poeta romà Ovidi fa dos mil anys i que podem comprovar amb els mites del seu llibre Les Metamorfosis.
  • Als mites es parla obertament del tipus de sexe sense cap tipus de censura. No hi ha cap censura ni fòbia envers cap tipus de sexualitat .
  • El sexe femení és el sexe que en surt més mal parat des d’un punt de vista sexual.  Sols les dones són objecte de rapte, violació, mutilació i mort.
  • Avui en dia encara hi ha discriminacions per part de la població cap a gent amb una identitat sexual diferent. Per desgràcia encara hi ha una part de la població que encara no accepta el sentiment sobre la sexualitat de la gent.