El tema de la sexualitat a la mitologia és un tema que ens crida molt l’atenció ja que a llatí hem començat a treballar-lo a partir del llibre de Narracions de mites clàssics però, tot i que a classe hem parlat de molts aspectes dels mites, no  hem aprofundit, tal com nosaltres voldríem, l’aspecte sexual, fet que ens ha animat a continuar investigant, a llegir els mites corresponents de l’obra original d’Ovidi, Les Metamorfosis, i a fer-ne el tema de recerca del nostre Projecte de Recerca de 4t de l’ESO, perquè creiem que és molt important tenir una bona educació afectivosexual i més si ve recolzada per milers d’anys de tradició clàssica.

Precisament una de les moltes altres raons perquè hem escollit aquest tema i hem obert aquest bloc és que encara que no ho sembli, els tipus de sexualitat a la mitologia segueixen presents actualment i alguns malauradament segueixen sense ser acceptats,  com l’homosexualitat o la transsexualitat. Per això volem seguir cercant més informació per saber-ne més, per fer bé aquest treball i a la vegada volem compartir-lo a la xarxa per ajudar a altres persones a sentir-se més acompanyades i no soles davant els seus sentiments o bé a posar el nostre granet de sorra perquè  la societat més informada sigui més tolerant i accepti la diversitat sexual.