A la mitologia grega, Zeus va mantenir moltes relacions sexuals amb molts personatges, tant femenins com masculins. S’encapritxava i volia aconseguir qualsevol personatge que ell volgués patint infinitats de metamorfosis com seria convertint-se en un toro (Europa) o en àliga (Ganimedes) o pluja d’or (Dànae) per poder aconseguir el seu objectiu, fins i tot de raptar l’amant (Ganimedes) que en aquell moment desitgés.

La llista d’amors i amants que Zeus posseïa era llarguíssima;  per això aquest esquema ens ajuda a situar-nos. Com a conseqüència de totes les relacions que va mantenir, Zeus  va tenir molts fills els quals hem identificat i els hem qualificat com a importants. Com que l’esquema és bastant ampli hem decidit implicar-nos bàsicament els personatges més coneguts a la mitologia i els que van cobrar més importància.