GUARDÓ LITERARI

Beatriz Giménez de Ory guanya el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil

El jurat guardona ‘Un hilo me liga a vos’, obra de l’autora madrilenya que combina mites clàssics amb poemes

La professora i escriptora madrilenya Beatriz Giménez de Ory ha sigut guardonada avui amb el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil 2021, dotat amb 20.000 euros, per la seva obra ‘Un hilo me liga a vos. Mitos y poemas’, per ser una «una obra singular en la qual es combina l’actualització d’una encertada selecció de mites clàssics amb poemes sobre els mateixos temes ratificant la validesa universal dels mites».

Filòloga i professora

Beatriz Giménez de Ory és Llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat Autònoma de Madrid i des de 1998 exerceix com a professora de Llengua i Literatura d’Ensenyament Secundari en instituts públics de Castella-la Manxa i Madrid.

A més d’algun treball com a traductora, Giménez de Ory es va iniciar en l’escriptura amb relats per a adults (va obtenir el XI Premi Internacional ‘Círculo Cultural Faroni’ de Relat Hiperbreu el 2003), tot i que aviat va canviar per la literatura infantil. Les seves obres infantils es caracteritzen per estar escrites en vers.

Ha aconseguit també el III Premi Internacional Ciutat d’Oriola de Poesia per a Nens (2011) per ‘Los versos del libro tonto’ i el IX Premi Luna de Aire que concedeix el CEPLI (Centre d’Estudis de Promoció de la Lectura i Literatura Infantil) el 2012 per ‘Canciones de Garciniño’.

El 2014 va aconseguir el Premi Fundación Cuatrogatos, per ‘Bululú’, un guardó que va tornar a aconseguir el 2017 per la seva obra infantil ‘Para ser pirata’ (SM). És coautora a més del projecte educatiu ‘Un día en la ópera’, guanyador del Premi d’Innovació Pedagògica de la Comunitat Autònoma de Madrid el 2006.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *