LLEGIR IMATGES. ÀLBUMS AMB ESTIL

La sessió compta amb la presència d’Anna Castagnoli i Ximo Abadía, il·lustradors.

Amb la col·laboració de Gemma Barrufet de la llibreria A Peu de pàgina

Anna Castagnoli, autora, il·lustradora i especialista en Literatura Infantil i juvenil (LIJ), ens explica tres famílies d’estil: la realista, l’onírica i la gràfica i ens mostra llibres vintage dels anys 60 i 70.

Ximo Abadía, autor i il·lustrador, ens parla del seu procés creatiu.

Anna Castagnoli ha publicat els seus llibres en diferents països, com ara: Bèlgica (De Eenhoorn, Pastel), Espanya (A buen Paso, Los cuatro azules, OQO), França (Grasset, Seuil Jeunesse), Itàlia (Bohem Press, Einaudi Ragazzi, Topipittori, Logos).
El 2008 va crear el blog LeFiguredeiLibri.com, que tracta sobre l’estudi i investigació del llibre àlbum que s’ha convertit en un punt de referència per a qui treballen al sector.
El 2014 va ser membre del jurat de l’Exposició d’Il·lustradors a la Fira del Llibre Infantil de Bolonya i el 2017 va publicar Manuale dell’illustratore : come pubblicare album per bambini (Editrice Bibliografica) una guia completa de la professió d’il·lustrador de llibres per a infants. Actualment, imparteix aquesta matèria per a l’Escola Internacional de Sarmede, l’SpazioB**K de Milà, l’IED de Turí i Mimaster Illustrazione de Milano i la Universitat Complutense de Madrid.

Ximo Abadía publica Clonk, el primer títol de La bipolaridad del chocolate en l’editorial Diábolo ediciones, l’any 2011 i és nominat autor revelació en el Saló de Barcelona del mateix any.
El 2012 fou finalista del Premi Internacional de novel·la gràfica Fnac/ Sin sentido. Ha il·lustrat nombroses publicacions nacionals i internacionals, inclosa The Speed of Starlight, Big Picture Press i el seu treball fou seleccionat per a l’Exposició d’Il·lustradors Infantils de la Fira del Llibre Infantil de Bolonya el 2017 i el 2021. Dues vegades seleccionat en els Premis White Ravens. L’any 2019 l’àlbum El huerto editat per la Joie de Lire és seleccionat com un dels 10 millors àlbums il·lustrats del New York Times. L’àlbum Frank: la increíble historia de una dictadura olvidada fou guardonat amb el Premi Millor Àlbum Il·lustrat de la Heroes Comic Con 2018 i el Premi Llibreter 2018.

(Podeu veure-ho en diferit)

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *