VA DE LLIBRES…

Va de llibres que, podríem dir, tenen quelcom d’especial:

En clau literària,

Sobre aquest llibre, recomanem molt llegir l’article  Literatura sense subtítols que ha escrit en David Cirici al ara Criatures.

L’esperada nova novel·la de Kazuo Ishiguro després del Premi Nobel. Una història de ciència ficció que s’interroga sobre allò que ens fa humans.

La Klara és una AA, una Amiga Artificial, especialitzada a tenir cura d’adolescents. Ara s’està en una botiga, esperant que algú la compri i se l’en­dugui a casa, a una llar. Mentrestant, contempla l’exterior des de l’aparador. Observa els vianants, com actuen, quins gestos fan, i és testimoni d’epi­sodis que no acaba d’entendre, com quan dos ta­xistes es barallen. La Klara és una AA peculiar, és més observadora i més donada a fer-se preguntes que la majoria dels seus congèneres. I, com els seus companys, necessita el Sol per alimentar-se, per carregar-se d’energia. Què hi trobarà, al món exterior, quan surti de la botiga i se’n vagi a viu­re amb una família? Desxifrarà bé els comporta­ments, els sobtats canvis d’humor, les emocions, els sentiments dels humans?

Un segon llibre de coneixements dins el món de la literatura,

«Pequeño Azul y Pequeño Amarillo» (1959), «Nadarín» (1963),
«Frederick» (1967)

El procés creatiu de llibres tan emblemàtics
en la història de la Literatura Infantil i Juvenil estan narrats en primera persona pel seu autor en «Entre mons». l’autobiografia
de Leo Lionni és un deliciós i apassionant relat de les memòries d’un dels artistes més polifacètics i decisius de el segle XX: dissenyador, pintor, il·lustrador, escultor, ceramista. Trenta-cinc anysde labor creativa i més de trenta llibres abasten un valuós llegat de què han gaudit -i seguiran gaudint- moltes generacions de nenes i nens a tot el món.

Un tercer llibre específicament de coneixements,

Un llibre de l’autora Anna Salvia Ribera per consultar i aprendre-ho tot sobre la regla: com és, per què és important el cicle menstrual, com se sent, com evitar tacar-se, què passa realment al cos, els òrgans sexuals, les etapes de la vida, la fertilitat… Concís i ben explicat, resol molt dubtes, desmenteix mites i busca l’acceptació i comprensió de la menstruació amb explicacions directes i divertides.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *