Setmana de la ciència

CINEFÒRUM

1r d’ESO: Entre lobos

És una pel·lícula espanyola dirigida per Gerardo Olivares. Està basada en una història real, la vida de Marc Rodríguez Pantoja, un nen de la postguerra que va viure en plena natura envoltat de llops.

Repartiment

Juan José Ballesta, Manuel Camacho, Sancho Gracia, Carlos Bardem, Vicente Romero, Dafne Fernández, Alex Brendemühl, Eduardo Gómez Manzano, Luisa Martín, Antonio Dechent i Francisco Conde.

Sinopsi

Marcos tenia set anys quan va ser lliurat, per la seva família, a un cabrer per cuidar el ramat en una perduda vall de Sierra Morena, que avui forma part del Parc Natural de la Serra de Cardeña / Montoro. Al cap de poc temps, el cabrer va morir i Marcos es va quedar sol i completament aïllat. En els dotze anys que va romandre a la muntanya, de 1953 a 1965, no va tenir contacte amb humans, va viure al costat d’una rajada de llops i els seus amics eren una fura i una geneta. Com va dir en una ocasió, “jo era el rei de la vall”.

Opinió personal

1rA: té trossos avorrits, però els ha agradat força.

1rB: estava bé i els ha agradat força.

1rC: molt avorrida i no s’entenia gaire.

entrelobos

 

2n d’ESO: El nucli
És una pel·lícula nord-americana de cinema de catàstrofe i ciència-ficció de 2003, dirigida per Jon Amiel i protagonitzada per Aaron Eckhart, Delroy Lindo, Hilary Swank, Stanley Tucci i DJ Qualls. Està vagament basada en la novel·la Core de Paul Preuss. La història explica com un equip ha de viatjar al centre de la Terra i iniciar una sèrie d’explosions nuclears per restablir la rotació del nucli terrestre.

Repartiment

Aaron Eckhart, Delroy Lindo, Hilary Swank, DJ Qualls, Bruce Greenwood, Stanley Tucci.

Sinopsi

Per raons desconegudes, el nucli interior de la Terra ha deixat de rotar, provocant el ràpid deteriorament del camp electromagnètic del planeta. De forma instantània comença a canviar la vida en el globus. A Boston moren de forma sobtada 32 persones amb marcapassos que vivien totes elles en un radi de deu illes de la ciutat. A San Francisco s’enfonsa el pont del Golden Gate submergint-s’hi centenars de persones.

Opinió personal

2nB: molts avorida, diuen alguns, però a altres els ha agradat.

2nC: avorrida i llarga, no ha agradat a alguns i no té l’espurna que s’ha de tenir.

2nD: els va agradar i la recomanen a totes les edats.

TM & Copyright © 2002 by Paramount Pictures. All Rights Reserved.

TM & Copyright © 2002 by Paramount Pictures. All Rights Reserved.

 

 

3r d’ESO: Orígenes

És una pel·lícula nord-americana de ciència-ficció i drama de 2014 escrita, dirigida i produïda per Mike Cahill. La producció independent es va estrenar al Festival de Cinema de Sundance el 18 de gener de 2014.

Repartiment

Michael Pitt, Brit Marling, Àstrid Bergès, Steven Yeun, Archie Panjabi i William Mapother.

Opinió personal

3rA: només els van agradar les parts de la sexualitat i intrigants; tenia trossos avorrits.

3rB: els van agradar les part de sexualitat; també la van trobar una mica avorrida.

3rC: va ser molt guapa; i feia por en alguns trossos.

3rD: molt interessant, una mica avorrida, alguna gent s’adormia.

ORÍGENES

 

4r d’ESO: Gattaca

És una pel·lícula de ciència-ficció de 1997 protagonitzada per Ethan Hawke, Uma Thurman i Jude Law, i escrita i dirigida per Andrew Niccol. Va aspirar a diversos premis, d’entre els quals destaquen l’Òscar a la millor direcció artística i el Globus d’Or a la millor banda sonora original.

Repartiment

Ethan Hawke, Uma Thurman, Jude Law.

Sinopsi

Vincent és concebut de forma  tradicional, com a fruit de l’amor dels seus pares. Al néixer se li practica una anàlisi de sang, pel qual es pronostiquen les característiques, riscos de salut, propensió a malalties, etc. que tindrà en el futur. Entre aquestes, es troben possibles problemes cardíacs congènits, miopia i mort prematura a l’edat de 30 anys. Per això, els seus pares decideixen que el segon fill vingui al món de forma artificial, és a dir, seleccionat genèticament i amb tots els avantatges possibles; d’aquesta manera, es pretén assegurar un millor futur, sense els obstacles que hauria d’enfrontar Vincent.

Opinió personal

4rA: estava bé, si no fos que era en anglès.

4rB: falla perquè estava en anglès.

4rC: estava bé, si no fos en anglès.

GATTACA

NADA O. i ALIOU S. (3A)

Xa SETMANA DE LA CIÈNCIA I LA TECNOLOGIA

Hem entrevistat Maria Gubert, l’organitzadora de la setmana de la ciència i ens ha explicat això:

La Setmana de la Ciència està dedicada a la llum i les tecnologies de la llum i el sòl.

Els departaments s’han organitzat per fer una sèrie d’activitats, experiments, xerrades, treballs, exposicions i col·laborar amb la Marató de TV3.

La finalitat de la setmana és apropar la ciència i la investigació a tota la gent del centre perquè puguem millorar el nostre món. Volem que ens respectem els uns amb els altres. Volem ser millors, perquè viure amb la ignorància ens fa ser infeliços…

Sortides:

1r: La Gabella – Montseny

2n: Biologia Parc Natural de la Garrotxa

3r: Museu de la ciència i la Tècnica de Catalunya

4t: Eficiència energètica i Modernisme a Olot

Batxillerat de CTMA: Parc Natural de la Garrotxa

2n de batxillerat, biologia: visita al CSIC a Barcelona

MARC L. I MERITXELL N. (3B)

Go to Top