Curiositats

ANIMALS MITOLÒGICS: EL GRIU

 

img054

El griu

El griu es caracteritzava per tenir el cap, el coll i les potes davanteres d’àguila i la resta del cos de lleó, a la mitologia grega.

 

Característiques

Aquesta bèstia reuneix les millors característiques dels dos animals pels quals està format, convertint-lo en una bèstia noble, reina del cel i la terra.

Posseeix el cap i les potes davanteres d’una àguila, juntament amb un parell d’ales de gran envergadura; la resta del seu cos és de lleó, incloent-hi les potes de darrera, el tronc i la cua.

Aquesta última, en lloc de tenir pèl té plomes.

 

Història

Encara que és molt perillós, mags i déus han intentat domar-lo més d’un cop; Apol·lo, déu de les arts i la medicina, va domar-ne un perquè custodiés un dels seus tresors. Dionís, un altre dels déus grecs, també ho va fer, perquè protegís les seves gerres de vi.

KARLA F. (3B)

LES 7 CURIOSITATS DE GENER

 

1. Dormir o menjar? Una persona pot morir més ràpidament per no dormir que per no menjar.

2. A Xina, els animals no parlen. Alícia en el País de les Meravelles es va prohibir a Xina perquè els animal parlaven.

3. Aigua? Què és això? Un coala pot aguantar tota la seva vida sense veure aigua.

4. Fidels fins a la mort. Els cavallets de mar busquen una parella per a tota la vida i, quan aquesta es mor, es queden sols fins que moren.

5. Un estornut, un batec. Quan estornudem, el nostre cor para de bategar una mil·lèsima de segon.

6. 117 anys de vida. Misao Okawa va ser la dona més vella del món, amb 117 anys d’edat. Sí, molts regals…

7. SEMPRE et recordarem, Alan. “Quan tingui 80 anys d’edat, estaré assegut al sofà llegint Harry Potter. La meva família em preguntarà: ‘Després de tot aquest temps?’ I jo els respondré: ‘Sempre’.”

Mor Alan Rickman al 14/01/2016, a l’edat de 61 anys a causa d’algun tipus de càncer. Conegut pel seu paper a la saga de Harry Potter com a Severus Snape.

KARLA F. (3B)

Go to Top