Nadal
NADAL
Festa
Nadal és la festivitat cristiana del naixement de Jesús que correspon al 25 de desembre. Juntament amb la Pasqua, la festa cristiana més important.
Tradicions
Una és la realització del pessebre i també el tió de Nadal. També es decora l’arbre de nadal.
Gastronomia
Nadal s’associa amb dolços, menjars i begudes especials: el torró, el massapà o d’altres i fruita seca i cava.
El menú típic de la cultura catalana pel dia de Nadal és l’escudella i la carn d’olla de primer i tall de segon.
L’escudella es fa amb tota mena de carn (vedella, porc, gallina, bull negre, bull blanc…), patates i cigrons. De primer, se serveix el brou amb galets grans (típics de Nadal) i es treu a taula tota la carn d’olla que s’ha utilitzat per poder servir-se acabada la sopa.
De segon, se serveix tall (carn). El més habitual és que sigui pollastre o vedella al forn o a l’ast.
Aquest àpat s’acompanya de cava o vi negre.
Per postres, se serveixen els torrons i les neules, acompanyats de moscatell.
Els principals personatges de Nadal són
-Els Reis d’Orient.
-Santa Claus o Pare Noel.
Webgrafia
https://ca.wikipedia.org/wiki/Nadal
MARINA G. (3C) i MANEL E. (3C)
Comentaris recents