EL CANVI CLIMÀTIC

El passat dimecres, 21 de novembre vam fer un taller sobre el Canvi Climàtic. L’Elisenda, la nostra monitora, ens va explicar els efectes d’aquest problema sobre el planeta Terra i els ecosistemes.
Vam començar fent un experiment. Vam comparar la temperatura de dos termòmetres: Un el vam ficar a dins d’una bossa (com si fos l’atmosfera) i sota una llum (com si fos els raigs de sol) i l’altre sense bossa. Teòricament la temperatura havia de ser més alta quan estava a dins de la bossa. Ens va explicar que els esprais, les neveres, l’aire condicionat, les calefaccions, els pets de vaca (això ens va sorprendre molt), etc feien malbé la capa d’ozó. És per això, que ara està prohibit la venda de productes amb gasos contaminants.
Un altre dels experiments que vam fer va ser comparar el Pol Nord amb el Pol Sud. Al Pol nord, on viuen els óssos polars, si es fon el gel per l’augment de les temperatures, s’enfonsarien els óssos. En canvi, al Pol Sud, augmentaria el nivell del mar i els pingüins continuarien vivint a les roques que hi ha sota el gel. I sabeu què? Els óssos polars i els pingüins no es coneixen… Què fort, oi?
L’últim experiment va consistir en posar colorant a l’aigua freda i a la calenta i es va demostrar que l’aigua freda quedava al fons del recipient perquè pesava més, i l’aigua calenta quedava a prop de la superfície.
Vam gaudir molt del taller perquè vam aprendre de forma divertida.

Classe de cinquè