LA LLIGA DELS LLIBRES

La lliga dels llibres és un concurs. Ens hem de llegir 15 llibres i després anar a concursar amb altres companys d’altres escoles amb preguntes que hem fet en llegir llibres.

 

A la primera fase vam anar a la biblioteca la Bòbila amb l’escola Pep Ventura. Vam fer uns punts de llibres. Vam guanyar i ens vam posar molt contents encara que només vam saber 7 preguntes! Després vam llegir més atentament pels detalls i poder guanyar la següent fase.

Sorprenentment, vam guanyar contra l’escola Pau Casals a la biblioteca Josep Janés. Aquesta vegada vam encertar més preguntes i ens vam tornar a alegrar molt.

Tot i que no hem guanyat el concurs, estem molt satisfets del resultat. Tota l’escola ens ha recolzat molt, encara que pensem que ens va tocar preguntes molt difícils.

El llibre que més ens ha agradat ha estat el d’anglès, Smile. Us ho recomanem!

 Classe de 5è

TALLER TÀNDEM: L’ADDICCIÓ AL MÒBIL

El dimecres, 24 d’abril vam fer l’últim taller tàndem que tractava sobre l’addicció al mòbil. Ens va resultar força interessant perquè ens va explicar el tema de manera diferent. Ens va sorprendre que hi hagués tanta gent viciada amb el mòbil.

Vam saber el recorregut d’un missatge mòbil. Primer va del mòbil emissor a un antena, d’aquí al satèl·lit, i després a una altra antena, per finalment arribar al mòbil receptor.

Ens va sorprendre el fet que en alguns països hi ha més mòbils que persones. Per exemple, a la Xina, a Estats units i a Espanya. O també que per Cap d’any s’envien al voltant de 18 milions de missatges… En una sola nit!

El mòbil en lloc de ser una eina útil per comunicar-se, s’ha convertit en una droga que et canvia el caràcter i t’aïlla dels teus amics. Això ho vam aprendre fent jocs de rol.

Dia de l’Educació Física al Carrer

El passat dijous dia 25 d’abril se celebra el Dia de l’Educació Física al Carrer i nosaltres vam participar.

Vam sortir al Parc de Bellvitge i ens vam ajuntar amb els alumnes de 5è de l’Escola Bernat Metge i els alumnes de 1r de batxillerat de L’institut Europa. Aquests últims són els que ens van explicar els jocs.

Per iniciar l’activitat, vam fer un escalfament tots junts. Després vam fer grups barrejats amb l’altra escola i cada grup feia un joc o activitat.

Vam jugar a jocs com el mocador, el tres en ratlla, les 4 cantonades, curses de relleus, de velocitat… Va ser força divertit!!

Per finalitzar, unes alumnes de L’Europa van llegir el manifest del DEFC.

  Mestra d’Educació Física

Celebrem els Jocs florals de Sant Jordi 18-19

Com cada any hem celebrat els Jocs Florals de Sant Jordi.

Tots els escrits i dibuixos d’aquest curs han tingut com a eix principial el tema del projecte interdisciplinar d’enguany “Cuidem el planeta”. Ens han sortit treballs molt i molt interessants.

  • El guanyador del 1r premi de 6è ha estat l’Asier amb “El vigilant del mar”.

  • La guanyadora del 2n premi de 6è ha estat la Inés amb ” El mar”

  • El guanyador del 1r premi de 5è ha estat l’Érik amb “Hem de cuidar el món”

  • La guanyadora del 2n premi de 5è ha estat l’Alexandra amb “La terra”

Fem pales de velcro

Els nens i nenes de 5è  hem construït unes pales de velcro amb cartró. Ha estat una activitat inclosa en el projecte intercisciplinar d’aquest any de l’escola ” Cuidem el planeta” on, des de l’àrea d’Educació Física, s’han fet diferents jocs amb material reciclat.

Per poder fer-les hem necessitat dues rodones de cartró de 20cm de diàmetre, goma elàstica de roba, grapes, silicona, velcro, tisores i retoladors per decorar la nostra pala. També  hem enganxat velcro a unes pilotes de ping pong. Cada nen i nena hem fet la nostra pala i la nostra pilota.

Quan hem acabar de fer-les hem jugat amb elles. Hem fet jocs proposats per la mestra i daltres inventats per nosaltres.

Ha estat molt divertit jugar amb material creat per nosaltres!

 

Fem malabars

Aprofitant el tema del projecte interdiciplinar d’aquest any, a Educació Física els alumnes de 6è hem creat unes boles de malabars amb globus i arrós. Cadascú n’ha fet tres.

Un cop ja les teníem totes fetes, hem fet una unitat didàctica de malabars, fent activitats que anàvem augmentant la dificultat. Vam començar amb activitats amb una pilota i després amb dues. Les vam fer tant individuals com en parelles o petits grups. Tots aquests exercicis ens preparàven per poder fer malabars amb tres pilotes, que és l’objectiu final d’aquesta unitat.

Estem practicant de valent!

Fem atletisme

Hem anat al poliesportiu L’Hospitalet Nord per fer  atletisme. Quan hem arribat, hem fet jocs d’escalfament i després ens han dividit en grups per fer quatre  activitats diferents que eren: llançament de vòrtex, curses de tanques, curses de velocitat i salt de llargada.

La de vòrtex consistia en llançar el vòrtex el més lluny possible,  hi havia cons que marcaven els punts. El primer sumaves 1 punt, el segon 2 punts, el tercer 3 punts, el quart 4 punts i el cinquè 5 punts.

La segona activitat era una cursa de tanques, aquesta consistia en córrer mentre saltàvem les tanques.

La de salt de llargada, com el nom diu, havies de saltar el més lluny possible des d’una marca que hi havia al terra i caient a un banc de sorra.

La penúltima era la de velocitat, vam fer curses variant la posició de sortida.

Per acabar tots vam fer una cursa de relleus. Va ser una pasada però vam acabar super cansats!!

Alumnes de 6è

 

 

Sortida al CRAM

El  dilluns  11  de març, vam  anar al   Centre de Recuperació  d’Animals  Marins del Prat de Llobregat (CRAM).

A l’inici de la sortida vam fer uns tallers sobre dues notícies; la mort d’un catxalot que havia menjat massa plàstic i la d’un vaixell que havia deixat anar petroli al mar. Vam veure i classificar un contingut semblant al que havien trobat a l’estòmac del catxalot i ens van ensenyar com es podia netejar el petroli de l’aigua.

Va ser molt interessant i divertit, vam aprendre moltíssimes coses, com per exemple que les tortugues marines tenen els pulmons a la closca superior i si es donen la volta es poden morir perquè no poden respirar.

Vam veure unes quantes tortugues :

4×4 Casimiro Masa gran Niki

La  4×4 és una tortuga que va superar un munt  de coses, per això li van posar aquest nom. La seva història va començar quan un pescador la va pescar  de molt petita i la va portar a un restaurant per a que fessin una bona sopa de tortuga. En aquell temps estava  de moda, el restaurant no va voler fer la sopa i se la va quedar fins que una família la va acollir. Quan el CRAM  es va assabentar del que passava, van anar a buscar-la i la van examinar. La família la tenía al garatge on casi no li donava la llum solar i la seva peixera era massa petita per ella. Encara segueix al CRAM.

Ara anem amb la Casimiro. Encara que ha perdut la visió de l’ull dret segueix lluitant, està força recuperada, imagineu si està recuperada que la volen deixar lliure.

No teniu ganes de saber el que li ha passat a la Massa gran? dons res només  que és la més gran del CRAM i està molt còmoda allà. No la volen deixar lliure perquè està massa acostumada a estar amb persones i pot passar-li alguna cosa.

I ara la més important per a nosaltres la Niki. A  la Niki  li falta una aleta però esta bé i la volen deixar al mar. El problema és que necessita un xip per saber  que està bé i on està. Aquest xip val molts diners  perquè és submergible. El CRAM està estalviant aquests diners per poder alliberar-la en quant tingui el xip.

Com hem dit, va ser una sortida molt i molt interessant.

Ariel i Martina

Carnaval 2019

El passat  divendres  1 de Març  a l’Escola Ramon Muntaner  vam celebrar el carnaval.

Hi havien disfresses molt originals des de p.3 fins a 6è relacionades amb el projecte que estem fent aquest curs,  el medi ambient.

El carnestoltes  ho va fer molt bé, era un noi de la nostra classe de 5è.

Nosaltres ens vam disfressar d’iceberg.

A tots els cicles hi havia 4 premis, el de la disfressa més original, la més elaborada, la comparsa més original i el de la comparsa més elaborada. 5è  vam  guanyar el premi a la comparsa més original.

Ens ho vam passar molt  bé i va ser molt divertit.

Javier i Alexandra

FRANKESTEIN

On February 27th, we went to the Barrades Auditorium to see a play named . It took an hour. In this play the actors interacted with spectadors, singing “ (The bones round round”) , dancing “ (Head, shoulders, knees and tous with David and Carlos) and representing a character like  Elisabeth ( Alexandra) or helping to star the Machine to give life to the monster ( Inés). At the end the sudents asked questions to the actors in English.

The summary:

Dr. Frankestein is a doctor in medicine. He Works at the laboratory with his assistant Fritz. He has got a secret. He has got a  secret book. He reads and follows the instructions to make a monster. Elisabeth is his girlfriend, but he doesn’t love her. She loves him. Elisabeth goes to the laboratory and sees the Monster. She shouts and runs away and the Monster is very sad. Dr. Frankestein has got and idea. The Monster will be  Dr. Frankestein. He wears like the doctor, and talks like a doctor. Dr. Frankestein rings to Elisabeth. He says   her that she goes to the laboratory. There, the  Monster is the doctor Fankestein and loves Elisabeth.  At the end they get married.