Fem pales de velcro

Els nens i nenes de 5è  hem construït unes pales de velcro amb cartró. Ha estat una activitat inclosa en el projecte intercisciplinar d’aquest any de l’escola ” Cuidem el planeta” on, des de l’àrea d’Educació Física, s’han fet diferents jocs amb material reciclat.

Per poder fer-les hem necessitat dues rodones de cartró de 20cm de diàmetre, goma elàstica de roba, grapes, silicona, velcro, tisores i retoladors per decorar la nostra pala. També  hem enganxat velcro a unes pilotes de ping pong. Cada nen i nena hem fet la nostra pala i la nostra pilota.

Quan hem acabar de fer-les hem jugat amb elles. Hem fet jocs proposats per la mestra i daltres inventats per nosaltres.

Ha estat molt divertit jugar amb material creat per nosaltres!

 

Fem malabars

Aprofitant el tema del projecte interdiciplinar d’aquest any, a Educació Física els alumnes de 6è hem creat unes boles de malabars amb globus i arrós. Cadascú n’ha fet tres.

Un cop ja les teníem totes fetes, hem fet una unitat didàctica de malabars, fent activitats que anàvem augmentant la dificultat. Vam començar amb activitats amb una pilota i després amb dues. Les vam fer tant individuals com en parelles o petits grups. Tots aquests exercicis ens preparàven per poder fer malabars amb tres pilotes, que és l’objectiu final d’aquesta unitat.

Estem practicant de valent!

Fem atletisme

Hem anat al poliesportiu L’Hospitalet Nord per fer  atletisme. Quan hem arribat, hem fet jocs d’escalfament i després ens han dividit en grups per fer quatre  activitats diferents que eren: llançament de vòrtex, curses de tanques, curses de velocitat i salt de llargada.

La de vòrtex consistia en llançar el vòrtex el més lluny possible,  hi havia cons que marcaven els punts. El primer sumaves 1 punt, el segon 2 punts, el tercer 3 punts, el quart 4 punts i el cinquè 5 punts.

La segona activitat era una cursa de tanques, aquesta consistia en córrer mentre saltàvem les tanques.

La de salt de llargada, com el nom diu, havies de saltar el més lluny possible des d’una marca que hi havia al terra i caient a un banc de sorra.

La penúltima era la de velocitat, vam fer curses variant la posició de sortida.

Per acabar tots vam fer una cursa de relleus. Va ser una pasada però vam acabar super cansats!!

Alumnes de 6è

 

 

Sortida al CRAM

El  dilluns  11  de març, vam  anar al   Centre de Recuperació  d’Animals  Marins del Prat de Llobregat (CRAM).

A l’inici de la sortida vam fer uns tallers sobre dues notícies; la mort d’un catxalot que havia menjat massa plàstic i la d’un vaixell que havia deixat anar petroli al mar. Vam veure i classificar un contingut semblant al que havien trobat a l’estòmac del catxalot i ens van ensenyar com es podia netejar el petroli de l’aigua.

Va ser molt interessant i divertit, vam aprendre moltíssimes coses, com per exemple que les tortugues marines tenen els pulmons a la closca superior i si es donen la volta es poden morir perquè no poden respirar.

Vam veure unes quantes tortugues :

4×4 Casimiro Masa gran Niki

La  4×4 és una tortuga que va superar un munt  de coses, per això li van posar aquest nom. La seva història va començar quan un pescador la va pescar  de molt petita i la va portar a un restaurant per a que fessin una bona sopa de tortuga. En aquell temps estava  de moda, el restaurant no va voler fer la sopa i se la va quedar fins que una família la va acollir. Quan el CRAM  es va assabentar del que passava, van anar a buscar-la i la van examinar. La família la tenía al garatge on casi no li donava la llum solar i la seva peixera era massa petita per ella. Encara segueix al CRAM.

Ara anem amb la Casimiro. Encara que ha perdut la visió de l’ull dret segueix lluitant, està força recuperada, imagineu si està recuperada que la volen deixar lliure.

No teniu ganes de saber el que li ha passat a la Massa gran? dons res només  que és la més gran del CRAM i està molt còmoda allà. No la volen deixar lliure perquè està massa acostumada a estar amb persones i pot passar-li alguna cosa.

I ara la més important per a nosaltres la Niki. A  la Niki  li falta una aleta però esta bé i la volen deixar al mar. El problema és que necessita un xip per saber  que està bé i on està. Aquest xip val molts diners  perquè és submergible. El CRAM està estalviant aquests diners per poder alliberar-la en quant tingui el xip.

Com hem dit, va ser una sortida molt i molt interessant.

Ariel i Martina

Carnaval 2019

El passat  divendres  1 de Març  a l’Escola Ramon Muntaner  vam celebrar el carnaval.

Hi havien disfresses molt originals des de p.3 fins a 6è relacionades amb el projecte que estem fent aquest curs,  el medi ambient.

El carnestoltes  ho va fer molt bé, era un noi de la nostra classe de 5è.

Nosaltres ens vam disfressar d’iceberg.

A tots els cicles hi havia 4 premis, el de la disfressa més original, la més elaborada, la comparsa més original i el de la comparsa més elaborada. 5è  vam  guanyar el premi a la comparsa més original.

Ens ho vam passar molt  bé i va ser molt divertit.

Javier i Alexandra

FRANKESTEIN

On February 27th, we went to the Barrades Auditorium to see a play named . It took an hour. In this play the actors interacted with spectadors, singing “ (The bones round round”) , dancing “ (Head, shoulders, knees and tous with David and Carlos) and representing a character like  Elisabeth ( Alexandra) or helping to star the Machine to give life to the monster ( Inés). At the end the sudents asked questions to the actors in English.

The summary:

Dr. Frankestein is a doctor in medicine. He Works at the laboratory with his assistant Fritz. He has got a secret. He has got a  secret book. He reads and follows the instructions to make a monster. Elisabeth is his girlfriend, but he doesn’t love her. She loves him. Elisabeth goes to the laboratory and sees the Monster. She shouts and runs away and the Monster is very sad. Dr. Frankestein has got and idea. The Monster will be  Dr. Frankestein. He wears like the doctor, and talks like a doctor. Dr. Frankestein rings to Elisabeth. He says   her that she goes to the laboratory. There, the  Monster is the doctor Fankestein and loves Elisabeth.  At the end they get married.

Students of 4th ESO from Bellvitge Secondary School visit to Ramon Muntaner school

Last Wednesday, 20th of February, 3 students from Secundary school and their English teacher came to our school to improve their oral skills in English ,was based  on a kahoot game  on famous people from the history such us Albert Einstein, Madame Curie, Pablo Picasso, Bethoven, Mercè Rodoreda among many others.

We had previosly studied their biographies and revised the past simple tense and the Questions Words ( Who, Why, What, Wich, When Where).

The oldest students  prepared a game. The youngest students worked in groups of 4 people to have to answer 15 questions about important people.

We took part with great interest and sense of enjoyment. All class participated and the winner team was composed by Joan, Samuel, Alejandro   with 15 rigth answers, but the other teams had good results too, from 10 to 15 correct answers.

Here are some images to workshop.

Tallers STEAM a l’IES Bellvitge

El dia 11 de febrer vam anar a l’IES Bellvitge a fer activitats STEAM. Ens vam dividir en 4 grups, cada grup va fer dos tallers que us expliquem a continuació:

Fer música amb fruita:  vam anar a una sala on a través de fruites es podien fer instruments musicals.

Mitjançant l’SCRATCH havíem de fer sonar els diferents objectes que teníem connectant-los amb  uns cables a l’ordinador. Per a que sonés sempre havíem  d’estar tocant el cable gris, que era el negatiu.

Fem clauers: Vam fabricar un clauer amb el nostre nom o alguna cosa escrita. El vam dissenyar primer a l’ordinador i després el vam imprimir en una impressora 3D.

Fem una llanterna: Vam fer una llanterna amb  bombetes eficients (LED). Vam fer servir un pal de metge, unes bombetes, una tira de coure, una pila de botó, una pinça metàl·lica i celo.

Primer vam agafar el pal de fusta i li vam enganxar un mena de paper conductor. Després li vam enganxar dos LEDS a la part de dalt. Vam connectar la pila amb un fil de coure al pal amb una pinça metàl.lica i es van encendre les bombetes

Programar un robot: vam fer moure un robot que funcionava amb un microxip mitjançant el programa SCRATCH. Vam programar un comandament fet de cartró donant-li les ordres d’anar cap endavant i aturar-se i amb aquest comandament vam fer moure el robot.

Després d’acabar les activitats vam esmorzar i vam tornar a l’escola.

Alumnes de 6è

Les piles… Recícla-les!!

Al nostre planeta, les substàncies i materials de les piles poden afectar la qualitat de l’aigua, l’aire i la terra en la qual viuen els nostres peixos, aus, plantes i… a nosaltres mateixos! Amb el seu reciclatge, a més de protegir el medi ambient, estalviem valuosos recursos reutilitzant moltes d’aquestes substàncies i materials.

Així doncs, a l’escola ens hem proposat una missió: enviar totes les piles al Planeta Reciclatge!!  Ens ajudeu?

Per animar-vos, gaudiu del nostre Lip Dub, el nostre Ecoplaneta ja està preparat!!

Imatge de previsualització de YouTube

Hem posat un punt de reciclatge a l’escola. Porteu totes les piles, acumuladors o bateries  gastades que tingueu per casa.

 

 

Seguim amb el Lego

Amb els Legos hem muntat uns ocells.

Hem aconseguit que aquests ocells girin cap a les dues bandes i a més a més que ho facin seguint el ritme de la música. Tot això ho hem aconseguit fent servir l’Scratch. Tot un repte!!

Mestra d’Informàtica