Drets dels infants amb altes capacitats

Un nen amb altes capacitats podria dir:

  1. Tinc dret a posar-me reptes. M’he d’adonar que els meus interessos i els meus pensaments són vàlids i han continuar i desenvolupar-se. Si no em limites, tinc menys possibilitats de limitar-me a mi mateix@.
  2. Tinc el dret de que altres persones no interfereixin en el meu aprenentatge. No soc l’ajut del professor, ni l’únic recurs de tots els projectes de grup, i no hauria de ser tractat com si ho fos.
  3. Tinc el dret de que no abusin de mi físicament ni mental per ser sobredotat. Si un@ professor@ mira cap a una altra banda quan altres se’n riuen de mi o em peguen, ell o ella està fent un mal també: no hi ha res dolent en ser intel·ligent. Si és el professor o una altra figura d’autoritat qui abusa, també està malament, i tinc el dret de recórrer.
  4. Tinc el dret de ser vist com un ésser humà. Ningú hauria d’assumir mai que tot a la meva vida està bé només perquè sóc intel·ligent.
  5. Tinc el dret de cometre errors. Aquest dret l’he de defensar davant meu, ja que possiblement jo sóc el meu pitjor crític. He de recordar que no sóc perfecte i que això està bé.
  6. Tinc el dret de demanar ajuda. Si no em pots ajudar, no facis veure que si, intenta trobar a algú que sí pugui. Aprenc ràpid però no per osmosi. A vegades necessitaré un cop de mà, i les meves necessitats són tan vàlides com les d’aquells alumnes que aprenen lent.
  7. Tinc el dret de tenir la meva edat. Si sóc un nen de 7 anys intel·ligent, sóc un nen de 7 anys intel·ligent, no un adult de 30 anys baixet.
  8. Tinc el dret de no ser forçat en les teves nocions d’infantesa. Si vull ser un biòleg marí quan els meus companys volen ser bombers, deixa’m ser-ho!
  9. Tinc el dret a un advocat. Recordeu que el sistema està esbiaixat en contra meva per vosaltres els adults. Si veus que aquests drets estan essent violats, parla per mi i ajuda’m a parlar per mi mateix@
  10. Tinc el dret a tenir privacitat. No tot el que faig ha de ser analitzat amb microscopi només perquè sóc intel·ligent. Deixa’m decidir què vull compartir amb el món i què vull quedar-me per mi.

 

Adaptat de: http://www.lessontutor.com/ml3.html

 

 


Accions

Informacions

Deixa un comentari

Podeu utilitzar aquestes etiquetes : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>