DEMAN AMUN AMONA
Música i lletra: Ferran Andechaga i Sergi Esparza
Veu: Eric Lavoe
Baix elèctric: Artemi Agràs

 

Jo vaig arribar a Catalunya,
em volia sentir ben integrat,
conèixer costums, parlar català,
però per Pasqua jo vaig al·lucinar.

El dilluns de Pasqua em van convidar
a anar tots al tros a fer un bon dinar:
fes lloc per les postres, són molt especials,
menjarem la mona, que és tradicional!

Demana’m una mona!

Reconec que jo em vaig espantar,
però la mona no és el que vaig pensar;
és un pa de pessic i el pots triar
de mantega, fruita o xocolata.

Hi ha qui la fa a casa o la va a comprar,
el padrí o padrina l’ha de regalar,
l’ou de xocolata no hi pot faltar
i els fillols, contents, la van a buscar.

Pasqua és avui, la mona jo vull,
doneu-me la mà, que us la vull besar!

 

 

Cançó infantil dedicada a la mona de Pasqua. Forma part del CD “Do re mi fa flor. La primavera en cançons”, editat per La Musca, el qual conté 10 cançons que parlen sobre costums, fruits o tradicions de la primavera. El CD també conté les bases instrumentals de les cançons. Els últims versets de la cançó formen part d’un petit poema que el fillol diu al padrí quan va a buscar la mona a la població de Solivella (Conca de Barberà). Podeu trobar el CD a les llibreries i a www.lamusca.cat