Consideracions sobre l’examen de dimarts 2 de desembre

L’examen serà del mateix estil que el primer. Caldrà respondre alguna pregunta d’estil més teòric, sense utilitzar càlcul numèric, i us haureu de plantejar el perquè d’alguna situació o justificar-la a partir de l’aplicació de lleis i principis de dinàmica i energia. Potser que aquestes preguntes vinguin intercalades enmig d’un problema amb dades concretes o potser que us la faci com a exercici a part.

Queden descartats els problemes d’energia en pèndols, però no de dinàmica pendular (és a dir, no cal que us mireu l’exemple 9 de la pàgina 131). Sí que heu de saber resoldre situacions en què l’energia no es conserva per forces de fregament i situacions en què es combinen diversos tipus d’energia potencial (gravitatòria i elàstica) i cinètica (l’exercici 19 de la pàgina 143 n’és un bon exemple).

Com en els exercicis 10 i 11 de la pàgina 141, podem tenir situacions en què calgui combinar les expressions d’energia amb les de cinemàtica, i fins i tot de dinàmica.

La resta de continguts de dinàmica i energia, també aplicats al CM (centre de masses) poden entrar perfectament.

Podeu utilitzar l’apartat de comentaris (tot just a sota) per enviar alguna recomanació o resultat o consell que creieu d’interés per als vostres companys de cara a l’examen. Igualment, si teniu algun dubte i voleu demanar ajuda a algun dels altres companys, també el podeu comentar (el professor en seleccionarà alguns i dilluns a les 11 podem comentar-los, durant uns 15 minuts només, d’acord?).

(… Continuarà més endavant…)

2 thoughts on “Consideracions sobre l’examen de dimarts 2 de desembre

  1. Jose

    Necessito ajuda per resoldre l’ exercici 19 de la pàgina 143, no se ni per on començar-lo, a més he intentat fer el 5 de la pàg. 92 i tampoc em surt. Si algú pot ajudar ^^

  2. Jose Diaz

    Bueno, después de casi una hora, noa ha salido entre todos el famoso ejercicio 19 xDD
    no es difícil xD es complejo, pero hay que saber relacionar las cosas, y entre todos nos ha salido!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *