TOT ANIRÀ BÉ!

Durant el confinament els mestr@s de l’escola hem estat en contacte diari per diferents canals de comunicació i hem decidit fer-vos aquest vídeo a tots els nens i nenes per donar-vos les gràcies per la paciència i comprensió durant aquests dies tan complicats.
Esperem que us agradi!

Us trobem molt a faltar!

 

Assemblea de delegats

El divendres 4 d’octubre a la tarda va tenir lloc l’assemblea de delegats i delegades de l’escola amb l’equip directiu. En aquesta reunió es va fer la presentació dels representants de totes les classes. Seguidament es va explicar les funcions d’aquest òrgan. Els alumnes fan demandes i propostes per millorar el funcionament de l’escola.  Finalment va haver un torn obert de paraules. De cada reunió s’aixeca acta i després a la hora de tutoria els delegats i les delegades ho transmeten als seus companys.

 

PROJECTE “RefugiAccionem”

Com ja sabeu, al llarg d’aquest curs els alumnes d’Educació Infantil i Primària hem estat treballant en el projecte “Refugi” amb l’objectiu de relacionar la pedagogia amb les arts contemporànies a l’escola.

El meu refugi és una manta, Em sento segur quan abraço al meu peluix, Jo em refugio amb els videojocs…I tu, com et refugies?

Aquest va ser l’inici per crear a l’escola un refugi col·lectiu i alhora personalitzat on tothom va expressar a través d’una fotografia, el seu propi refugi.

Vam aprofitar els refugis que havien coincidit com a punt de partida per dur a terme les manifestacions artístiques del nostre projecte RefugiAccionem.

Coneixedors que una performance és una acció poètica i/o reivindicativa, on a través de la provocació, l’espectador adquireix consciència d’una problemàtica social, hem realitzat accions que ens ha ajudat a expressar a través del cos i del moviment els nostres refugis. L’objectiu ha estat buscar la reacció del públic en temàtiques com: el maltractament animal, el rol de la dona en els esports, l’addicció als videojocs, etc. Això ens ha permès reivindicar-nos col·lectivament amb alumnes de diferents edats però amb interessos comuns.

Aquest procés artístic ha permès un canvi de visió i fer conscients als alumnes, que qualsevol gest pot ser generador d’actes reivindicatius i de transformació. Perquè tal i com va dir Robert Bresson  “No hi ha art sense transformació”.

Vídeo accions: RefugiAccionem

[youtube]https://youtu.be/wzxf6QuCJAc[/youtube]

El procés que hem seguit per fer tot el treball del REFUGI ha estat el següent:

[youtube]https://youtu.be/T5BuQeWMQH4[/youtube]

PRESENTACIÓ DEL PROJECTE “RefugiAccionem” A LA UNIVERSITAT DE VIC

[youtube]https://youtu.be/v118OCjPeP8[/youtube]

Cliqueu damunt de la imatge per veure totes les fotos de l’activitat.

Agraïm a la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt la seva col·laboració i el seu suport per poder dur a terme tot el projecte RefugiAccionem.

Portes obertes 2019

Dissabte 9 de març vam realitzar la jornada de portes obertes. Durant el matí les famílies van poder visitar les nostres instal·lacions, així com conèixer com treballem de la mà de mestres  i alumnes de l’escola. Volem agrair, com sempre la col·laboració de l’AMPA. També volem donar les gràcies a la Mercè (mare de 2 alumnes de Cicle Superior) i les seves alumnes pel taller de maquillatge, i a la Verònica (mare d’un alumne de P5) per l’edició del vídeo.

Aquí us deixem el vídeo de presentació de l’escola.

[youtube]https://youtu.be/WUpZmj6P_S8[/youtube]

Cliqueu damunt de la imatge per veure les fotos de la Jornada.

PRIMERA JORNADA DE JOCS DE TAULA I JOCS GEGANTS

Aprofitant que el Rei Carnestoltes ens mana jugar i passar-ho bé, aquest divendres al matí hem portat a terme la 1a Jornada de jocs gegants de fusta i jocs de taula. Els jocs gegants de fusta estaven situats al pati d’Infantil i els jocs de taula al pati de primària.

Els nens i nenes d’Educació Infantil i Cicle inicial han jugat a jocs gegants d’equilibri, d’habilitat, punteria….

Els alumnes de 3r a 6è han pogut gaudir d’una gran varietat de jocs i lliurament han circulat per les taules que més els ha agradat. Les famílies participants en la jornada, explicaven el joc que ells tenien assignat als/les alumnes.

Com a escola volem promoure l’ús dels jocs de taula com a recurs didàctic fomentant la creativitat, l’enginy, la rapidesa… Amb els jocs de taula podem treballar infinitats d’aspectes que ens ajudaran a aprendre d’una forma lúdica i divertida.
Volem donar les gràcies a totes les famílies que han participat en aquestes jornades, ja que sense elles la festa no hagués pogut portar-se a terme. Esperem que l’any vinent la puguem tornar a repetir.

Jocs gegants de fusta (pati d’Infantil)

Jocs de taula (pati de Primària)

Concert de Nadal 18-19

[youtube]https://youtu.be/ady0BvOCVaA[/youtube]

 

[youtube]https://youtu.be/JdUCnfl1dCE[/youtube]

 

[youtube]https://youtu.be/ROAjPob_OwE[/youtube]

 

[youtube]https://youtu.be/IJVV8BgfkbA[/youtube]

 

[youtube]https://youtu.be/KtTCq2jx0QM[/youtube]

 

[youtube]https://youtu.be/jzyFcDnsL8c[/youtube]

 

[youtube]https://youtu.be/lEYaqfNHlzE[/youtube]

 

[youtube]https://youtu.be/u0Ad0YmYrz4[/youtube]

 

[youtube]https://youtu.be/dbLmWrTtc3w[/youtube]

 

[youtube]https://youtu.be/2hEseTIXNV8[/youtube]

 

[youtube]https://youtu.be/ztl8CLao9_U[/youtube]

 

[youtube]https://youtu.be/Ky_GlMRu4vQ[/youtube]

 

[youtube]https://youtu.be/WmpZZGwjvV0[/youtube]

 

[youtube]https://youtu.be/3cb26T28M2I[/youtube]

 

[youtube]https://youtu.be/Btjbg9PsUbI[/youtube]

 

[youtube]https://youtu.be/lLeTvOmQKt0[/youtube]

 

[youtube]https://youtu.be/r0gcibgYH4w[/youtube]

 

 

JA SOM ESCOLA VERDA!

L’escola Miquel Martí i Pol ha obtingut la insígnia d’escola verda.

El Dissabte 1 de desembre una representació de la comunitat educativa de l’escola Miquel Martí i Pol va assistir a l’acte de recollida de distintius per els nous membres del Programa d’escoles verdes de la Xarxa d’escoles per a la sostenibilitat de Catalunya. L’acte va tenir lloc al Museu Agbar de les Aigües de Cornellà de Llobregat. Va assistir La Alicia Arroyo i la Patricia Salmerón com mestres integrants de la comissió d’escola verda, la Carla Chumillas, com alumna de 5è i delegada ambiental i la seva mare Eva Lesta (ex-presidenta de L’AMPA) i en Segundo Jiménez com a representant de l’equip directiu.

Aquesta distinció arriba després de dos anys de formació per part d’un grup de mestres de la comissió d’escola verda. Per obtenir-la, s’ha portat a terme un seguit d’actuacions com la reducció de deixalles, la promoció de l’ús de la carmanyola o la no utilització del paper de plata. També s’han consolidat propostes com el programa Apilo (reciclatge de piles), el programa 50 x 50 (estalvi d’energia), el projecte anella o el manteniment de l’hort escolar.

Els màxims encarregats del control i promoció d’aquestes propostes són els delegats i delegades ambientals; alumnes escollits pels companys i companyes, i que s’encarreguen de transmetre als altres alumnes les informacions tractades a les reunions que es fan mensualment.

Cal remarcar també, la col·laboració de l’Ajuntament i de les famílies que cada vegada estan més conscienciades amb el medi ambient.

Finalment, agrair també la feina dels mestres que ja no hi són a l’escola i que han aportat el seu granet de sorra.

 

VISITA DE LES FAMÍLIES A L’EXPOSICIÓ “IdentitArt”

El passat dimecres 25 d’abril les famílies de l’escola van tenir l’oportunitat de venir a visitar l’exposició d’IdentitArt. Un grup d’alumnes els van acompanyar i els van explicar tot el projecte. Finalment van veure la video-acció com a treball final que s’exposarà a l’AcVic.

PROJECTE “IdentitArt”

Com ja sabeu, al llarg d’aquest curs els alumnes d’Educació Infantil i Primària hem estat treballant en el projecte “Tabú” amb l’objectiu de relacionar la pedagogia amb les arts contemporànies a l’escola.

L’art ens ajuda a expressar artísticament tot allò que no som capaços de verbalitzar i despulla la nostra intimitat mostrant els tabús que ens cohibeixen quan els hem d’expressar amb paraules.

A partir d’obres de diferents artistes contemporanis, els/les alumnes han tractat tabús com: la pobresa, la identitat i el gènere, la malaltia, la mort, el racisme i el sexe.

Conscients de la quantitat de tabús que hi ha a la nostra societat, hem construït al vestíbul de l’escola el Mur dels nostres tabús. Per fer-ho hem demanat a cada família que representés en una senzilla peça de fusta un tabú.

CONSTRUCCIÓ DEL MUR DELS NOSTRES TABÚS

D’entre tots, el tabú d’identitat i gènere ha estat el punt de partida per dur a terme el nostre projecte artístic IdentitArt.

Els/les alumnes s’han qüestionat què són els rols estereotipats i si els associem a un gènere determinat. A partir de l’observació, l’anàlisi i la reflexió han estat conscients que ja des de ben petits/es tenim una idea feta sobre el que s’espera que fem, pensem o com actuem segons si som una nena o un nen. Per trencar tots aquests tabús i transgredir tot el que la societat inconscientment ens imposa hem decidit reivindicar-nos artísticament. Per fer-ho, hem creat un collage amb fotos de rols estereotipats que posteriorment hem transgredit, hem transformat anuncis de publicitat sexistes modificant els rols estereotipats i com a obra final hem realitzat una vídeo acció artística amb l’objectiu de comunicar que independentment del nostre gènere “Tots som diferents, però no desiguals”.

Vídeo acció: IdentitArt

El procés que hem seguit per fer tot el treball del TABÚ ha estat el següent:

PRESENTACIÓ DEL PROJECTE “IdentitArt”A LA UNIVERSITAT DE VIC

Cliqueu damunt de la imatge per veure totes les fotos de l’activitat.

Aquest curs un grup d’alumnes ha anat a la Universitat de Vic a presentar el projecte IdentitArt a la resta d’escoles participants. De tots els alumnes que es van presentar voluntaris  es va fer un sorteig per anar a fer la presentació.

Agraïm a la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt la seva col·laboració i el seu suport per poder dur a terme tot el projecte IdentitArt.

Finalment visitarem l‘exposició a les AcVic, els dies: 18 de maig (P4, P5 i 1r), 31 de maig (3r i 5è) i 1 de juny (4t), per conèixer tots els treballs realitzats per totes les escoles participants en el projecte de “TABÚ”.

Esperem que l’any vinent us puguem presentar un nou projecte!

Concurs literari 6è

Els alumnes de 6è vendrem roses la diada de San Jordi i hem presentat un relat  a “Rosa Sant Jordi”, concurs organitzat pel majorista de roses de Sant Jordi rossessantjordi.com

Aquest és el relat, esperem que us agradi…

Un Sant Jordi d’ara

Hola, em dic Lluna, tinc 12 anys i m’agrada molt llegir. Ahir, la meva amiga Ona , em va recomenar un llibre, sobre Sant Jordi.
Aquesta història va sobre un Sant Jordi modern, vesteix amb els pantalons caiguts, samarreta ampla, gorra del reves i va en moto. Sobre tot, es molt despistat, desordenat i sempre arriba tard.
Tot va començar a la Vila de Lliçà d’Amunt, on viu en Jordi i una noia anomenada Gisela. La Gisela és una noia maca , dolça i viu amb els seus pares.
A la Vila de Lliçà d’Amunt hi ha un professor (estúpid) que li diem Drac. Sempre té gana, només fa que menjar i menjar, a tots els alumnes els té atemorits, només fa que posar deures i més deures. Ahir a la Gisela li va demanar més deures del compte, però ella no els va fer. El Drac és va enfadar.
Sona el mòbil de la Gisela és en Jordi, i li diu que el Drac està molt enfadat, i que a quedat amb ells dos a les 8h a la Cova, que està al carrer l’Aliança. La Gisela tota nerviosa es presenta a la cova, allà es troba amb el Drac. El Drac tot enfadat li demana explicacions, la Gisela no sap què dir. Com sempre, en Jordi arriba tard, és un impuntual. Després de mig hora, al fons del carrer es veu venir a en Jordi empenyent la moto (s’ha quedat sense gasolina). Al arribar fins a ella, veu com la Gisela i en Drac estan discutin, en Jordi es planta en mig de tots dos i els i diu que no es tenen que posar així per uns deures de més. De cop la moto es cau a terra, i veuen que a sota està ple de roses que en Jordi s’ha emportat del camí. En honor a l’amistat en Jordi els hi dóna una rosa a cadascun. Van fer una promesa: el Drac no posarà tants deures, la Gisela els farà si o si i en Jordi serà puntual.
Des d’ara a la Vila de Lliçà d’Amunt, cada 23 d’Abril els carrers s’omplen de Roses i de llibres.

Ajuda’ns a guanyar, Vota’ns! fes un click en aquest link.Vota per aquest relat en el Concurs Roses per Sant Jordi

 

Portes obertes 2018

El passat dimecres 7 de març vam realitzar les portes obertes de l’escola. Vam venir moltes famílies per conèixer l’escola.

Aquí us deixem el video de presentació de la jornada.

 

[youtube]https://youtu.be/kwpmQdvF-tw[/youtube]

Concert de Nadal 2017

[youtube]https://youtu.be/2lZv980enRU[/youtube]

[youtube]https://youtu.be/HVGhtMD6KfU[/youtube]

[youtube]https://youtu.be/eio1__sZruE[/youtube]

[youtube]https://youtu.be/COJtPJUbQ6I[/youtube]

[youtube]https://youtu.be/Ff8YDzOWkVI[/youtube]

[youtube]https://youtu.be/0IqSngcsM6c[/youtube]

[youtube]https://youtu.be/cjU2yIL_m7I[/youtube]

[youtube]https://youtu.be/kJmaTtaIb0o[/youtube]

[youtube]https://youtu.be/fd2R0H6j9Is[/youtube]

PROJECTE PATI

El Claustre de l’Escola Miquel Martí i Pol volem donar les gràcies a tots els pares, mares, avis, àvies, tiets, tietes,… per la vostra col·laboració en el projecte que estem portant a terme sobre el pati.
Amb la vostra ajuda, volem aconseguir que el pati, no només sigui un espai per esbargir-se, sinó també sigui un espai educatiu i molt enriquidor.
Hem començat fent un Chill out posant una estora d’herba amb uns coixins, on els nens/es es poden relaxar llegint llibres i descansant tot parlant els uns amb els altres. El pati promou la socialització, la participació, la creativitat i permet adquirir moltes habilitats socials com resoldre conflictes i prendre decisions.
Com més divers sigui el pati i més jocs oferim als infants, major llibertat tindran els nens/es a l’hora de jugar i podran gaudir d’experiències molt més enriquidores. L’avi de l‘Eira i l’Irune ens ha construït una gran cuineta, que pares i mares voluntaris ens van venir a envernissar.
Les estones de pati són un espai molt útil per seguir educant. Cal aprofitar el seu potencial i no deixar-lo com una simple estona de lleure.
El curs vinent seguirem treballant  en el projecte i esperem que puguem seguir gaudint de la vostra ajuda.
Moltes gràcies a tots/es per la vostra col·laboració.
IMG_3193

PROJECTE “MARE MORTUM”

Com ja sabeu, al llarg d’aquest curs els alumnes d’Educació Infantil i Primària hem estat treballant en el projecte “Caos” amb l’objectiu de relacionar la pedagogia amb les arts contemporànies a l’escola.

El CAOS forma part de l’existència humana i implica la incapacitat de tenir-ho tot sota control. Partint d’aquest concepte hem apostat per realitzar un Happening (manifestació artística) recreant la ruta migratòria més caòtica i mortal del món: l’exili dels refugiats sirians.

L’objectiu d’aquest treball ha estat evidenciar veritats ocultes, potenciar l’esperit de crítica i de protesta social, utilitzant l’art com a vehicle d’expressió.

La realitat pot resultar molt més contundent que qualsevol ficció, per aquest motiu volem creure que existeix la possibilitat de somiar amb llibertat un món diferent, més humanitari.

Tal i com va dir Adam Broomberg: “La responsabilitat de reinventar i transformar la realitat resideix en l’artista. En ell recau el treball de provocar la reflexió i el debat en el públic.

El resultat final de tot aquest treball ha estat el Happening que hem titulat: Mare Mortum.

[youtube]https://youtu.be/vh0MtaMsbFo[/youtube]

El procés que hem seguit per fer tot el treball del CAOS ha estat el següent:

[youtube]https://youtu.be/C5j6innSaBk[/youtube]

PRESENTACIÓ DEL “Mare Mortum”A LA UNIVERSITAT DE VIC

Aquest curs un grup d’alumnes ha anat a la Universitat de Vic a presentar el projecte Mare Mortum a la resta d’escoles participants. De tots els alumnes que es van presentar voluntaris es va fer un sorteig per anar a fer la presentació.

[youtube]https://youtu.be/IqW_Rs5UU20[/youtube]

Agraïm a la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt la seva col·laboració i el seu suport per poder dur a terme tot el projecte del Mare Mortum.

Finalment visitarem l‘exposició a les AcVic, els dies 19 i 26 de maig, per conèixer tots els treballs realitzats per totes les escoles participants en el projecte de “El CAOS”.

Esperem que l’any vinent us puguem presentar un nou projecte!

Jornada de portes obertes

Com cada any l’escola Miquel Martí i Pol obre les seves portes a tots els que ens vulguin conèixer.

Ceip Miquel Martí i Pol de Lliçà d'Amunt

Podreu venir dimecres 8 de març d’ 17:00 a 19:00 hores. Us ensenyarem les nostres instal·lacions, us explicarem el nostre projecte educatiu i podreu saber com treballem i qui som.  També coneixereu les mares i els pares que formen part de l’AMPA Podreu demanar hora per formalitzar la preinscripció a secretaria.

El període de preinscripció és del 23 de març al 4 d’abril.

Per més informació: http://queestudiar.gencat.cat/ca/preinscripcio/info-general

Projecte Art i Escola: EL CAOS

Us informem que aquest any l’escola torna a participar al projecte d’Art i Escola. Aquest projecte consisteix en treballar l’art a partir d’una temàtica concreta. Aquest any l’eix central del projecte és el CAOS.

Per iniciar l’activitat necessitaríem que tots els alumnes de l’escola portessin una definició del significat de CAOS: poden ser sinònims, definicions de diccionaris (psicològic, sociològic, filosòfic… els poden trobar a internet), explicacions personals, etc. A l’hora de presentar aquesta  definició podeu utilitzar diferents formats per tal de potenciar la creativitat: es pot representar mitjançant l’escriptura o el dibuix, en un post-it, en un tovalló de paper,  en un paper reciclat, en un tros de fullola, fent una composició amb lletres de diari,  en un “posa gots”…

Totes les definicions s’utilitzaran per confegir un mural  caòtic que s’exposarà  al vestíbul per explicar què és el caos.

El projecte del Caos que realitzarem a l’escola el basarem en el caos que genera el flux migratori dels refugiats. Per aquest motiu, necessitem també que tots els alumnes portin una foto dels refugiats impresa, o retallada de diari. Poden ser de qualsevol mida, però com a màxim de mig full.

La data límit per portar les definicions de Caos i les fotos de refugiats és el divendres 3 de març.

Com el curs passat, totes les escoles participants tindran la possibilitat d’exposar i donar a conèixer el seu projecte a la Universitat de Vic. Es farà una trobada d’escoles i els alumnes podran veure els treballs presentats. Com a cloenda, tots els treballs realitzats s’exposaran a l’ACVIC (Centre d’Arts Contemporànies de Vic).

Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

 

L’equip de mestres

CONCERT DE NADAL 2016

Com cada any, us presentem el tradicional concert de Nadales que hem preparat per a vosaltres.

Els alumnes de P3 (La Selva) cantem la cançó del CAGA TIÓ. Esperem que us agradi.

[youtube]https://youtu.be/_wwSjSb_emQ[/youtube]

Els Massai Mara (P4) hem preparat una cançó molt tradicional, com “ELS CANALONS ESTAN MOLT BONS”, que com tots sabeu és el menjar típic del dia de Sant Esteve.

[youtube]https://youtu.be/DKRTys6-a9I[/youtube]

Els Kilimanjaro (P5), com que som els més grans d’infantil ens hem atrevit a cantar “JA ÉS NADAL”. És una cançó que segur tothom coneixeu.

[youtube]https://youtu.be/uco33UN9mqQ[/youtube]

A primària aquest any hem preparat un repertori de Nadales amb la música de cançons molt conegudes per tots vosaltres, però amb lletra adaptada al Nadal. Estem ben segurs que les reconeixereu de seguida.

Els nens i nenes de 1r, l’Amazones, ha volgut interpretar la seva cançó amb la música dels Beatles. Esperem que us agradi i podeu recordar temps enrere amb la cançó “Yellow submarine”. La nostra versió es diu “BLANCA NAVIDAD”.

[youtube]https://youtu.be/w1IPstKnAUs[/youtube]

Amb les classes New York i Hollywood (2n) ens anem als anys 70 i cantem amb la música de la sèrie televisiva “Cuèntame”. El títol de la nostra cançó: “CÀNTAME”.

[youtube]https://youtu.be/VIaVH3-vlS4[/youtube]

Amb la música de La Chica ye-ye ens traslladem als típics “guateques” de l’època dels 60. Esperem que us agradi la versió que hem preparat els alumnes de 3r (Les Torres Petrones i El Temple Blanc) “PASTORES, PASTORAS YE-YE”.

[youtube]https://youtu.be/AWtfvzyD0pw[/youtube]

Els Himalaia i Fujisan (4t) us interpreten “EL BAUL DE LOS REGALOS”, segur que ja sabeu amb la música de quina cançó….

[youtube]https://youtu.be/NgJi5lFW0dI[/youtube]

Les classes de Islàndia i Big Ben han volgut fer un tribut als Beatles. Estem segurs que tot heu ballat alguna vegada amb aquesta la cançó “Help”. La nostra versió es diu “HEY”.

[youtube]https://youtu.be/gAb62P2iYcU[/youtube]

Per finalitzar el nostre concert, us deixem amb els alumnes de 6è (Lapland i Atomium). Tot i que és molt més actual, estem segurs que “Bailando” és una de les cançons més conegudes dels últims anys. Us deixem amb “CANTANDO”

[youtube]https://youtu.be/3ZgS-6CNsgc[/youtube]

Fins aquí el nostre concert de Nadal. Esperem que us hagi agradat i gaudit de les nostres actuacions, de la mateixa manera que nosaltres ho hem fet preparant-ho.

Bon Nadal i Bon Any 2017!!!

Els alumnes i equip de mestres de l’Escola Miquel Martí i Pol.

REPRESENTANT DE L’AJUNTAMENT VISITA L’eMMPty

El divendres 10 de juny la Tècnica d’Educació de l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt, Marta Mimó, va venir a la nostra escola a visitar l’eMMPty. Un petit grup d’alumnes i de mestres van explicar-li el procés de tot el projecte i la van acompanyar a visitar l’exposició del vestíbul. Posteriorment, vam visualitzar el vídeo que vam presentar a la Universitat de Vic durant les Jornades d’Art i Escola, on els alumnes de tots els centres participants exposen el seu treball.

Aprofitant que la psicòloga municipal, Georgina Biosca,  estava a l’escola també ens va acompanyar durant la visita.

Tota l’escola estem molt contents per l’interès mostrat des de l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt pel nostre treball artístic.

LA COLLITA DE L’HORT

Hola pares i mares,
El nostre hort continua donant els seus fruits! Us deixem algunes fotografíes i us animem a comprar els nostres productes de proximitat i cultivats amb molt d’amor pels vostres fills. Ells són els que fan tota la feina, fins i tot la de vendre!

PROJECTE “eMMPty”

Fotografia que representa el buit per una de les escoles del projecte 'ART + ESCOLA + BUIT'. Imatge del 5 de maig de 2016 (Horitzontal).

Fotografia que representa el buit “eMMPty” per l’escola Miquel Martí i Pol en el projecte ‘ART + ESCOLA + BUIT’.

Com ja sabeu, al llarg d’aquest curs els alumnes d’Educació Infantil i Primària hem estat treballant en el projecte “Buit” amb l’objectiu de relacionar la pedagogia amb les arts contemporànies a l’escola.

L’objectiu a l’hora de dur a terme el nostre projecte ha estat crear una intervenció escultòrica en un pati en desús, que representi el buit des de diferents perspectives: el buit i el ple, les emocions i la transformació de l’entorn. Aquests han estat els eixos conductors que ens ha portat a la creació d’una estructura cúbica, on cada paret aprofundeix en una de les interpretacions del concepte de buit.

Fins i tot, el nom de l’escultura  juga amb la paraula buit. Els alumnes han fusionat la paraula buit en anglès (empty) amb el nom de l’escola Miquel Martí i Pol (MMP). El resultat final de tot aquest treball l’hem titulat: eMMPty.

[youtube width=”640″ height=”480″]https://youtu.be/26RvlaA6W_w[/youtube]

Després de tot el treball realitzat i, com a novetat aquest any, han estat els propis alumnes els que han presentat l’eMMPty als seus companys, als mestres i a les famílies de l’escola. Convidant a tots els espectadors a observar, a reflexionar i a interpretar cada element de l’eMMPty.

VISITA DELS ALUMNES A L’ESCULTURA

VISITA DE LES FAMÍLIES A L’ESCULTURA

Tot el Claustre de l’escola agraïm a l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt la seva col·laboració, cedint-nos la brigada municipal i el material necessari per instal·lar l’estructura de l’eMMPty.

Finalment visitarem l‘exposició a les AcVic, els dies 2 i 3 de juny, per conèixer tots els treballs realitzats per totes les escoles participants en el projecte de “El BUIT”.

I esperem que l’any vinent us puguem presentar un nou projecte!

JORNADA DE PORTES OBERTES CURS 2015-2016

Com cada any l’escola Miquel Martí i Pol obre les seves portes a tots els que ens vulguin conèixer.

Ceip Miquel Martí i Pol de Lliçà d'Amunt

Podreu venir dissabte 12 de març d’ 11:00 a 13:00 hores. Us ensenyarem les nostres instal·lacions, us explicarem el nostre projecte educatiu i podreu saber com treballem i qui som.  També coneixereu les mares i els pares que formen part de l’AMPA, que ens oferiran un esmorzar i alguna sorpresa. Podreu demanar hora per formalitzar la preinscripció a secretaria.

El període de preinscripció és del 30 de març al 7 d’abril.

Per més informació: http://queestudiar.gencat.cat/ca/preinscripcio/informacio_general/

 

Arriba el Carnaval!!!!

El proper divendres 5 de febrer celebrarem la Rua de Carnaval al pati de l’escola. Aquest any hi haurà diferents comparses pel que necessitem que els vostres fills/es vinguin vestits representant la regió o país d’on són plats típics els noms de les diferents classes de l’escola.
Igual que l’any passat, les famílies podreu entrar i gaudir de la rua amb tots nosaltres. L’entrada es farà de 15:05 a 15:15h, hora en que començarà la rua, i cap a les 16:15 finalitzarà. Tots els alumnes hauran de tornar a les classes amb els seus tutors per fer la sortida com cada dia. A la sortida els alumnes de 6è oferiran una xocolatada.

Us posem unes imatges per tal d’orientar-vos per confeccionar el vestuari dels vostres fills:

Educació Infantil: p3 p4 i p5 Catalanets i catalanetes

Cicle inicial: 1r i 2n Andalusos i andaluses

3r: parisencs i pariesenques

4t: Italians i italianes

5è A: Mexicans i mexicanes

5è B: Tuaregs

6è A: Turcs i turques

6è B Japonesos i japoneses

Concert Nadal 2015

[youtube]https://youtu.be/EWpDQ1dx8qI[/youtube]

[youtube]https://youtu.be/rEZosZV7TBY[/youtube]

[youtube]https://youtu.be/AbxhpthqJc4[/youtube]

[youtube]https://youtu.be/EHaXpcUE6EU[/youtube]

[youtube]https://youtu.be/dwLW3Y8Lk6Y[/youtube]

[youtube]https://youtu.be/zvJS2l_CT1k[/youtube]

[youtube]https://youtu.be/GLgI-3Ycs-4[/youtube]

[youtube]https://youtu.be/bW4Iea5gf8o[/youtube]

[youtube]https://youtu.be/tGmH0IE9jKI[/youtube]

[youtube]https://youtu.be/c2Yn2fdn7I0[/youtube]

CASTANYADA 2015

[youtube width=”525″ height=”444″]https://www.youtube.com/watch?v=_56RPkyQ-T8[/youtube]

[youtube width=”525″ height=”444″]https://www.youtube.com/watch?v=473A7F0NVoU[/youtube]

[youtube width=”525″ height=”444″]https://www.youtube.com/watch?v=0G8zGMm5T58[/youtube]

[youtube width=”525″ height=”444″]https://www.youtube.com/watch?v=ZOkkUvCAhJA[/youtube]

PORTES OBERTES

Es setembre, deixem enrere la platja i la piscina, hem carregat piles i toca tornar al cole.

El dimecres 9 de setembre de 11:00 a 13:00 hores farem les portes obertes perquè vingueu a conèixer la vostra aula i els vostres mestres.

Fins aleshores!

VENEM ELS PRODUCTES DE L’HORT

Aquest any la comissió de l’hort de l’escola hem decidit vendre els productes que cultivem. Els diners que guanyem els invertirem en comprar planter nou, renovar eines i en el manteniment de l’hort.

Els productes que recollim els vendrem els dimarts a les 12 i a les 16:30 davant de l’entrada principal de l’escola. Com que no podem garantir que cada dimarts hi hagi venta us avisarem el dia abans posant un rètol a la porta de l’entrada. El preu de venda dels productes sempre serà d’1 € i són completament ecològics ja que no utilitzem cap producte químic durant el cultiu.

La venta la realitzaran els alumnes de 6è amb l’ajut d’alguns mestres de la comissió. Avui ja hem començat a vendre!

RUA DE CARNAVAL

Aquest any la rua l’hem fet dins el pati de l’escola. Tots els alumnes i els mestres de l’escola hem fet una gran rua donant tota la volta al pati i pujant finalment a dalt l’escenari on hem fet les fotos i hem saludat a tots els pares, mares i família que ens han acompanyat.
Després hem fet un ball els alumnes d’infantil juntament amb els de Cicle Inicial. Seguidament hem ballat cicle mitjà i superior. Per acabar la festa hem ballat al ritme la música tots junts.

El Rei Carnestoltes s’acomiada de tots nosaltres! Esperarem fins l’any vinent perquè torni la disbauxa, la gresca i la xerinola!!!

Carnaval 2015

Les festes de Carnaval a casa nostra, també conegudes per Carnestoltes o Darrers Dies, es celebren de Dijous Gras (dia de la truita) a Dimecres de Cendra (enterrament de la sardina), sempre en lluna nova. La festa segueix el ritual que inclou l’arribada, el regnat, la mort i l’enterrament d’un personatge anomenat Carnestoltes.

Amb el Carnaval comencen dies de gresca, disbauxa,  ballaruga, desfilades de comparses i rues plenes de gent disfressada, i molta  festa  en què el món es posa momentàniament de cap per avall.

Uns dies plens d’excessos abans de l’arribada de la meditació i els dejunis, abstinència propis de la Quaresma segons la tradició cristiana.

 SETMANA CARNAVAL (activitats i consignes)

 DIMARTS  10 de febrer: El rei de carnestoltes vindrà al gimnàs a la tarda i llegirà el pregó de la festa. Ens dirà les consignes de la setmana.

 DIMECRES 11 de febrer:

El dimecres al matiiiiiiiiiiiiiii  ben modern vindràs

amb un pentinat extravagant a l’escola arribaràs!!!!!!

DIJOUS 12 de febrer:

Si ben “guapo” vols  anar

pinta’t un cor i t’enamoraràs!!!!!!

L’entrepà de truita o de botifarra no pots oblidar

perquè anirem a caminar,

sinó una penyora hauràs de pagar.

DIVENDRES 13 de febrer:                      

El divendres al matí ben arregladet arribaràs

Un barret  portaràs  i amb una corbata ben original l’acompanyaràs.

I  per la TARDAAAAA  disfressat vindràs

de la manera que tu voldràs.

RUA: Aquest any com a novetat, les famílies podran entrar a l’escola a les 15:15 hores, ja que farem la gran desfilada dels nens i de les nenes  en el pati.

Cap a les 16:15 acabarem la festa. Els nens/es tornaran a les classes amb els seus tutors per fer la sortida com cada dia. A la sortida els alumnes de 6è oferiran una xocolatada.

 Moltes gràcies.

L’equip de mestres

CONCERT DE NADAL 2014

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=nONkrg0yNew[/youtube]

[youtube]http://youtu.be/DEVQPzBVz1E.[/youtube]

[youtube]http://youtu.be/GDG2OTCggaM.[/youtube]

[youtube]http://youtu.be/JZwhRYp5j-A.[/youtube]

[youtube]http://youtu.be/QnJZA6_0Jpc.[/youtube]

[youtube]http://youtu.be/k4p2JMkt5vg.[/youtube]

[youtube]http://youtu.be/uamUF5xdM3U.[/youtube]

[youtube]http://youtu.be/nSlnQTyiRdM.[/youtube]

[youtube]http://youtu.be/HkxwQ2Eb4sY.[/youtube]

Nadal a l’escola

Arriba el Nadal a  l’escola i com cada any desitgem que aquestes festes siguin especials pels nostres alumnes i les seves famílies. Així que organitzem una sèrie d’activitats per poder gaudir d’aquests dies:

Nadal Solidari: recollida d’aliments del 24 al 5 de desembre.

Concert de Nadal: 17 i 18 de desembre a la tarda.

Cantada de nadales a la Residència Bell-Indret de Mas Bo a càrrec dels alumnes de 4t: divendres 19 a la tarda.

Visita dels patges reials: 22 de desembre al matí.

Teatre de Nadal a càrrec de l’AMPA : 22 de desembre a la tarda.

Esmorzar de Nadal i Cagar el Tió: 23 de desembre al matí.

 

Bones Festes

Claustre de mestres escola Miquel Martí i Pol

 

AJUDA’NS A GUANYAR

Els alumnes de 6èB hem creat un vídeo d’un minut per enviar-lo a participar a un concurs a nivell de tot Espanya, on es consciencia d’utilitzar un boca”n”roll o un tuper en comptes d’eutilitzar el paper d’alumini que tant contamina. Per fer-vos una idea, un alumne en 6 anys (la vida d’un Boca”n”roll) genera un total de 158kg de CO2, en canvi amb un Boca”n”roll només es generen 0,27 kg de CO2, per tant reduim en un 99’8 % les emisions.
Si us plau, quan més vegades visualitzeu aquest vídeo, més opcions tindrem per guanyar el concurs i d’aquesta manera aconseguiríem un Boca”n”roll per a tots els alumnes de la nostra escola!
Vinga doncs, clica aquest enllaç tantes vegades com puguis!

MOLTES GRÀCIES!!