PROJECTE “RefugiAccionem”

Com ja sabeu, al llarg d’aquest curs els alumnes d’Educació Infantil i Primària hem estat treballant en el projecte “Refugi” amb l’objectiu de relacionar la pedagogia amb les arts contemporànies a l’escola.

El meu refugi és una manta, Em sento segur quan abraço al meu peluix, Jo em refugio amb els videojocs…I tu, com et refugies?

Aquest va ser l’inici per crear a l’escola un refugi col·lectiu i alhora personalitzat on tothom va expressar a través d’una fotografia, el seu propi refugi.

Vam aprofitar els refugis que havien coincidit com a punt de partida per dur a terme les manifestacions artístiques del nostre projecte RefugiAccionem.

Coneixedors que una performance és una acció poètica i/o reivindicativa, on a través de la provocació, l’espectador adquireix consciència d’una problemàtica social, hem realitzat accions que ens ha ajudat a expressar a través del cos i del moviment els nostres refugis. L’objectiu ha estat buscar la reacció del públic en temàtiques com: el maltractament animal, el rol de la dona en els esports, l’addicció als videojocs, etc. Això ens ha permès reivindicar-nos col·lectivament amb alumnes de diferents edats però amb interessos comuns.

Aquest procés artístic ha permès un canvi de visió i fer conscients als alumnes, que qualsevol gest pot ser generador d’actes reivindicatius i de transformació. Perquè tal i com va dir Robert Bresson  “No hi ha art sense transformació”.

Vídeo accions: RefugiAccionem

[youtube]https://youtu.be/wzxf6QuCJAc[/youtube]

El procés que hem seguit per fer tot el treball del REFUGI ha estat el següent:

[youtube]https://youtu.be/T5BuQeWMQH4[/youtube]

PRESENTACIÓ DEL PROJECTE “RefugiAccionem” A LA UNIVERSITAT DE VIC

[youtube]https://youtu.be/v118OCjPeP8[/youtube]

Cliqueu damunt de la imatge per veure totes les fotos de l’activitat.

Agraïm a la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt la seva col·laboració i el seu suport per poder dur a terme tot el projecte RefugiAccionem.

Deixa un comentari