Carnaval 2015

Les festes de Carnaval a casa nostra, també conegudes per Carnestoltes o Darrers Dies, es celebren de Dijous Gras (dia de la truita) a Dimecres de Cendra (enterrament de la sardina), sempre en lluna nova. La festa segueix el ritual que inclou l’arribada, el regnat, la mort i l’enterrament d’un personatge anomenat Carnestoltes.

Amb el Carnaval comencen dies de gresca, disbauxa,  ballaruga, desfilades de comparses i rues plenes de gent disfressada, i molta  festa  en què el món es posa momentàniament de cap per avall.

Uns dies plens d’excessos abans de l’arribada de la meditació i els dejunis, abstinència propis de la Quaresma segons la tradició cristiana.

 SETMANA CARNAVAL (activitats i consignes)

 DIMARTS  10 de febrer: El rei de carnestoltes vindrà al gimnàs a la tarda i llegirà el pregó de la festa. Ens dirà les consignes de la setmana.

 DIMECRES 11 de febrer:

El dimecres al matiiiiiiiiiiiiiii  ben modern vindràs

amb un pentinat extravagant a l’escola arribaràs!!!!!!

DIJOUS 12 de febrer:

Si ben “guapo” vols  anar

pinta’t un cor i t’enamoraràs!!!!!!

L’entrepà de truita o de botifarra no pots oblidar

perquè anirem a caminar,

sinó una penyora hauràs de pagar.

DIVENDRES 13 de febrer:                      

El divendres al matí ben arregladet arribaràs

Un barret  portaràs  i amb una corbata ben original l’acompanyaràs.

I  per la TARDAAAAA  disfressat vindràs

de la manera que tu voldràs.

RUA: Aquest any com a novetat, les famílies podran entrar a l’escola a les 15:15 hores, ja que farem la gran desfilada dels nens i de les nenes  en el pati.

Cap a les 16:15 acabarem la festa. Els nens/es tornaran a les classes amb els seus tutors per fer la sortida com cada dia. A la sortida els alumnes de 6è oferiran una xocolatada.

 Moltes gràcies.

L’equip de mestres

Deixa un comentari