LLISTAT ADMESOS PROCÉS PREINSCRIPCIÓ CURS 25-26

Si en algun curs el centre no ha pogut admetre tots els infants que l’havien demanat en primera opció, s’ha publicat una llista d’espera on consten les peticions que no s’han pogut atendre. Quan un centre té llista d’espera i es produeix una vacant com a resultat dels processos de matrícula, de confirmació de continuïtat de l’alumnat o d’una baixa fins al 5 de setembre de 2025, aquesta vacant s’ha d’oferir, seguint l’ordre de la llista d’espera, a l’alumnat que no s’ha pogut atendre inicialment.

Les llistes d’espera són operatives des que finalitza la confirmació de l’alumnat propi i la matrícula de l’alumnat procedent de preinscripció, i fins al 5 de setembre de 2025 inclòs, sense perjudici que la matrícula d’un alumne assignat per llista d’espera es pugui formalitzar després d’aquesta data.

Qui rebi l’oferta pot matricular-se en el centre o renunciar-hi. Si opta per matricular-s’hi ha de formalitzar la baixa al centre on ja estigui matriculat. Si hi renuncia, se l’elimina de la llista d’espera i s’ofereix la plaça vacant al següent de la llista. La gestió d’aquestes llistes d’espera és responsabilitat del centre.

Llistat d’infants admesos en el procés de preinscripció pel curs 2025-2026

També podeu consultar a la web de l’Ajuntament de Barberà del Vallès.

Llistes definitives: https://www.bdv.cat/llistes-definitives
Llistes d’espera: https://www.bdv.cat/llistes-despera-llars-dinfants-2025-26

Més informació a https://www.bdv.cat/funcionament-de-llista-despera

 

El Lab de la Blava

Fa uns dies que ha començat a rodar el laboratori de la Blava, un espai dissenyat i pensat per a propiciar moments de curiositat, manipulació, per crear dubtes i algun que altre problema cognitiu que impliqui buscar solucions, solucions que poden ser diferents a les que els adults tenim al cap.

 

El Lab està ubicat a la sala polivalent de la Llar, i està format per diferents propostes amb un fil conductor molt clar, el món tèxtil, un homenatge a la nostra Llar, la Blava, que deu el seu nom a la fàbrica tèxtil on va treballar el poeta i escriptor Miquel Martí i Pol, a partir dels anys 40. És per això, que aquestes propostes estan dissenyades totes amb material relacionat amb aquest món, com són les robes, els fils, les agulles (més grosses i adaptades per seguretat), els tambors, les llanes, etc.

Les propostes que s’ofereixen són versàtils i adaptables, tenint en compte les diferents edats dels infants que les gaudeixen, i pensant, en aquest sentit, que un mateix material pot provocar un estímul de joc ben diferent en un infant d’un any que en un infant de dos anys.

 

En definitiva, el Lab és un espai pedagògic on es pretén que l’infant deixi volar la seva imaginació i creativitat des de la curiositat que li és innata.

Projecte Créixer entre plantes

Fa uns dies que van venir a presentar-se l’alumnat del PFI d’auxiliars de vivers i jardins del centre Fundació Barberà Promoció.El projecte es realitza emprant la metodologia d’aprenentatge-servei (APS). Aquests nois adolescents, vindran diferents dies al llarg dels pròxims mesos a ajudar-nos a millorar els nostres espais exteriors, així doncs, emmarcarem aquesta col·laboració intergeneracional dins de la importància que donem al nostre projecte educatiu als jardins, com a espais immillorables per la descoberta directa del nostre entorn natural.

 

 

A la primera jornada de feina, van ensenyar als nostres infants a fer esqueixos de diverses plantes aromàtiques, com l’espígol i el romaní. Vam poder fer-ne molts i plantar-los a diferents jardineres, i estem convençudes que cuidant-los entre tots i totes creixeran poc a poc, deixant-nos el jardí encara més bonic.

Paral·lelament a aquestes actuacions, en tenim una altra col·laboració amb l’alumnat de l’Institut Bitàcola, que vindran diferents dies a la Llar a jugar amb nosaltres, observar i documentar aquest joc i dia a dia nostre, amb la finalitat de fer una proposta final de jocs, tenint com a referència aquestes documentacions prèvies.

 

Seguim!

Hi havia una vegada,…

Després de festes, la Blava torna a tenir vida pròpia, poc a poc recuperem les rutines del dia a dia i les estances tornen a ser els espais vius que ens agraden amb moltes possibilitats de jocs i d’aprenentatges. Però, com ja sabeu, la Llar té molts més espais educatius que les aules, en aquest cas us volem mostrar un de nou que ha arribat per quedar-s’hi, el racó Hi havia una vegada,…a partir d’ara, aquesta serà la nostra biblioteca comuna, un espai amb diferents contes adaptats a allò que volem treballar amb els més petits i petites.

Donem molta importància a la lectura en totes les etapes educatives (i de la vida), però en el 0-3 considerem que els contes són especialment importants per diferents motius, que entre d’altres, són els següents:

  • Mirar, llegir, escoltar contes afavoreix la capacitat d’atenció i d’escolta.

  • Possibilita l’aprenentatge natural de la llengua.

  • Permet gaudir d’una estona tranquil·la.

  • Facilita parlar de temes que d’altra manera serien més difícils d’entendre (com per exemple, les pors)

  • Ajuda a desenvolupar la imaginació i la creativitat.

  • Afavoreix el vincle afectiu entre l’infant i l’adult.

  • Permet treballar valors alhora que potencia el coneixement de la cultura i les tradicions.

I vosaltres, expliqueu contes a casa?

Us llegim famílies!

El Tió arriba a la Llar

Com cada any, hi ha tradicions que no poden faltar, i entre aquestes està la visita de l’estrella d’aquestes festes, el Tió!, A la Blava ha aparegut al nostre jardí!. Vam sortir a cercar-lo ben equipats i equipades amb una manteta i una barretina, per tapar-lo de seguida que el trobéssim i que no passes fred. Ara els vostres fills i filles saben que han de tenir molta cura d’ell aquests dies que passi amb nosaltres, i ja han començat a portar-li menjar, que el Tió es menja sempre discretament i amb molt de gust perquè no deixa res al plat, també l’acaronen, li posen bé la manteta quan li cau i se’l miren amb una barreja de curiositat i il·lusió, i tot plegat és molt màgic!.

I a casa vostra,…ja teniu de convidat al Tió també?, o teniu altres tradicions?, expliqueu-nos, ens agradarà llegir-vos!

La Tardor a la Blava

A la Blava fa dies que ha arribat la tardor, i és una estació que ens encanta, ja que és un festival de colors per a la vista. El nostre jardí s’omple de les fulles que cauen dels arbres, que fan de catifa pels nostres jocs i que, alhora, ens serveixen com a elements naturals per jugar.

A les estances, igualment, tenim petits racons amb elements propis d’aquesta època que anem recopilant gràcies a la vostra ajuda: pinyes, magranes, fulles, castanyes, carbasses, etc. Manipulant-los podem veure les propietats d’aquests, colors, formes, gust, etc. I de vegades fins i tot, ens en duem alguna sorpresa, com amb la castanya, ja que els hi va despertar molta curiositat ¨l’abric¨ de punxes que té.

– Sembla el seu cabell!, deien alguns.

– No, és com si fos un eriçó!, deien d’altres.

Dins d’aquesta estació també trobem una de les festes tradicionals que més ens agrada per tot el que comporta, La Castanyada!. I a la Blava la vam celebrar menjant fruites de la tardor, veient una obra de teatre de La Castanyera i ballant les danses típiques d’aquesta festivitat.

I finalment, volem compartir amb vosaltres un seguit de contes que hem anat explicant a les estances i que ens han agradat molt.

I vosaltres, teniu alguna recomanació?

Temps perquè cadascú trobi el seu lloc

La familiarització, o adaptació a la Llar, és tot un procés, en primer lloc pels infants, ja que en molts casos és el primer cop que experimenten la sensació de separació de la família, i necessiten un temps per fer-se el nou espai seu, per conèixer els nous companys i companyes i a l’educadora que serà, sens dubte, una persona de referència dins d’aquest nou espai.

També és una adaptació per vosaltres, ja que els nous canvis impliquen una reestructuració de la logística familiar, i perquè sovint per primera vegada, deixeu al vostre fill o filla amb algú que no és del nucli familiar o proper. I finalment, és una adaptació per nosaltres ja que poc a poc ens hem de guanyar la confiança dels més petits i petites amb la nostra funció d’acompanyar de forma respectuosa i propera als infants i d’aquesta manera anar creant dia a dia un vincle segur amb ells i elles.

Aquest procés de familiarització, cada criatura el fa de manera diferent, i per tal d’afavorir aquest moment, des de la Llar ens organitzem de la següent manera:

  • Fent grups reduïts.

  • Fent horaris, què aniran augmentat, tenint en compte com viu l’infant aquest procés d’adaptació, fins arribar a l’horari que cada criatura farà de manera habitual.

  • Ens agrada que la família tingueu la possibilitat d’acompanyar al vostre fill o filla en aquest procés, el temps que cregueu oportú.

  • Els espais estan preparats de manera acollidora i rics en propostes educatives que donin seguretat i ajudin a crear el vincle amb l’educadora.

  • Recollim les necessitats i inquietuds mútues que sorgeixen d’aquest procés per crear la confiança i els vincles necessaris entre família i escola per a l’educació del vostre fill o filla.

    Afortunadament, és un procés que poc a poc va passant, i tot i que l’adaptació dura ben bé el primer trimestre, especialment pels infants que s’incorporen a la Llar per primer cop, a la Blava aquests dies ja es comencen a escoltar més riures que plors, i això ens encanta!.

    I vosaltres?, com heu viscut aquest procés?

    Seguim!