PERÍODE D’ACOLLIMENT INICIAL

Entenem per període d’acolliment inicial,aquell període on l’infant entra a la llar i necessita integrar-se plenament per tal de sentir-se segur. És un temps de coneixença i apropament a un espai nou, amb persones noves que a poc a poc anirem familiartizant entre tots; famílies, personal docent i no docent, i infants.
És un moment difícil per a tots on els plors i les poques ganes de venir es contagien de xumet en xumet. Els infants són els que més ho viuen intensament ja que deixen un espai familiar i conegut per a ells per començar en un nou ambient.

En pocs dies, però, aquests plors es convertiran en poques ganes de marxar de la Llar ja que en ella trobaran un espai on conèixer, crèixer, imaginar, socialitzar-se, etc. Tant les famílies com les educadores hem de fer el possible perquè aquesta adaptació sigui curta,  agradable i satisfactòria. Hem de treballar d’una manera activa i conjunta, mantenint un diàleg i tenint clara la importància que això té per a un bon desenvolupament integral de l’infant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *