UNA BIBLIOTECA DIGITAL DE LLIBRES INFANTILS, MULTILINGÜE I GRATUÏTA

blocLa International Children’s Digital Library es dirigeix a totes aquelles famílies que viuen fora dels seus països d’origen i no poden tenir accés a llibres infantils en la seva llengua materna

Accedir a la literatura infantil de qualsevol

país i de manera gratuïta és molt més fàcil gràcies a la International Children’s Digital Library, un projecte de la Fundació ICDL, un organisme sense ànim de lucre que va veure la llum fa gairebé 10 anys i que, des d’aleshores, no ha parat de créixer.

L’objectiu de la International Children’s Digital Library és que famílies que viuen fora dels seus països d’origen tinguin accés lliure i gratuït a llibres infantils en la seva llengua materna i, d’aquesta manera, mantinguin les arrels amb les seves cultures i la puguin transmetre als seus fills. Un dels principis fonamentals de la fundació és que, independentment d’on visquin els nens i les seves famílies, mereixen tenir accés a la seva cultura, així com també a la cultura d’allà on es troben.

La missió de la Fundació ICDL és construir una col·lecció de llibres, amb títols clàssics i també contemporanis, representatius de tot el món. En última instància, la fundació aspira a tenir representacions de totes les cultures i totes les llengües, perquè tothom pugui conèixer i apreciar la riquesa de la literatura infantil de la comunitat mundial.

Actualment, la llibreria té més de tres milions de visitants i un fons de 4.457 llibres en 54 llengües. Els usuaris del web provenen de 228 països diferents, però especialment dels Estats Units –que aporta més de la meitat d’usuaris–, el Perú i l’Índia.

La ICDL va ser creada per un bloc2equip d’investigació interdisciplinari de la Universitat de Maryland, als Estats Units, en cooperació amb Internet Archive, una fundació sense ànim de lucre que va ser fundada per crear una biblioteca a Internet. També tenen un equip de nens d’entre 7 i 11 anys que col·labora regularment amb els adults al laboratori.

Si voleu visitar la biblioteca virtual, cliqueu aquí.

About Monti Mestres

Aquest bloc pretén ser una eina útil en especial per als Tutors de les Aules d'Acollida, així com per als Coordinadors Lingüístics dels centres, tant de primària, com de secundària. S'hi penjaran les novetats bibliogràfiques: manuals, llibres de text, DVD, pàgines Web, etc que puguin ser susceptibles de ser emprades a les Aules d'Acollida per al docent o per als alumnes; així mateix també s'informarà d'aquelles activitats, conferències, cursos, etc. que es facin a Sant Boi a través de les Biblioteques, del Consorci de Normalització Lingüística, de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament, etc i de qualsevol altre esdeveniment relacionat amb la llengua, la interculturalitat i/o la cohesió social que pugui repercuti en benefici de la tasca docent a les Aules d'Acollida i també a la resta de l'alumnat dels centres. D'altra banda, el bloc també vol ser un element d'interconnexió del diferents professionals docents dels centres de Sant Boi que estan directament implicats en aquesta temàtica. De tal manera, que a través de`l lloc web podran fer comentaris al diferents articles que s'hi pengen, així com participar en el forum, o bé penjar unitats didàctiques o activitats fetes que puguin ser interessants per compartir amb la resta de companys.
This entry was posted in AULA D'ACOLLIDA, AULA ORDINÀRIA, CONVIVÈNCIA, INTERCULTURALITAT I COHESIÓ SOCIAL, LLENGUA CATALANA, LLENGÜES ESTRANGERES, RECURSOS. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *