MURS AL MÓN: Barreres als Drets Humans

indice2Murs al món: barreres als drets humans. El 9 de novembre de l’any 1989 va caure el mur de Berlín. Vint anys després, al món es continuen aixecant murs i barreres que generen situacions de vulneració dels drets humans. Conflictes entre comunitats enfrontades, control de fluxos migratoris o la seguretat són alguns del motius que empenyen alguns governs a mantenir els murs i les barreres existents o a construir-ne de nous. S’ofereixen una llista de murs i barreres existents al món i alguns enllaços que podeu consultar per tal d’aprofundir en aquesta temàtica. Aquesta llista està basada en el cens realitzat per Michel Foucher,indice3 catedràtic de geografia i expert en geopolítica. D’acord amb aquest cens, en el món existeixen actualment 7.500 kilòmetres de murs i barreres, que arribaran fins a 18.000 kilòmetres quan estiguin acabats els murs que ara estan en construcció. Consulteu el material clicant aquí.

About Monti Mestres

Aquest bloc pretén ser una eina útil en especial per als Tutors de les Aules d'Acollida, així com per als Coordinadors Lingüístics dels centres, tant de primària, com de secundària. S'hi penjaran les novetats bibliogràfiques: manuals, llibres de text, DVD, pàgines Web, etc que puguin ser susceptibles de ser emprades a les Aules d'Acollida per al docent o per als alumnes; així mateix també s'informarà d'aquelles activitats, conferències, cursos, etc. que es facin a Sant Boi a través de les Biblioteques, del Consorci de Normalització Lingüística, de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament, etc i de qualsevol altre esdeveniment relacionat amb la llengua, la interculturalitat i/o la cohesió social que pugui repercuti en benefici de la tasca docent a les Aules d'Acollida i també a la resta de l'alumnat dels centres. D'altra banda, el bloc també vol ser un element d'interconnexió del diferents professionals docents dels centres de Sant Boi que estan directament implicats en aquesta temàtica. De tal manera, que a través de`l lloc web podran fer comentaris al diferents articles que s'hi pengen, així com participar en el forum, o bé penjar unitats didàctiques o activitats fetes que puguin ser interessants per compartir amb la resta de companys.
This entry was posted in AULA D'ACOLLIDA, AULA ORDINÀRIA, CIÈNCIES SOCIALS, CONVIVÈNCIA, INTERCULTURALITAT I COHESIÓ SOCIAL, RECURSOS, TUTORIA I ORIENTACIÓ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *