RECURSOS PER TREBALLAR A L’AULA EL PROJECTE DE CONVIVÈNCIA. PER A EDUCACIÓ INFANTIL, PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA.

caprcalera_convivenciaS’ha elaborat un material molt extens, divers, variat i complet anomenat Caixes de Convivència per a Educació Infantil, Primària i Secundària, on es proposen un munt d’activitats participatives, reflexives i engrescadores al voltant de tots els temes: Acollida, Coeducació, Competència Social, Comunicació, Cultura de la Pau, Inclusió, Mediació Símbols Identitaris… per poder treballar a l’aula de manera col.laborativa i en grup a partir de fitxes, carpetes d’audio i de video….etc.

caratula_kxsA més, també es pot accedir al lloc web http://www.xtec.cat/lic/convivencia/cinc_caixes.html per obtenir tots els materials de les 5KS.

Les KITS CAIXES VALORS es poden demanar en préstec a tots els SE. El SE Baix Llobregat 3 a Sant Boi de llobregat les té a disposició dels Centres de la zona.kits

Altres activitats les podeu trobar a:Projecte de convivència. XTEC<LIC<Projecte de Convivència< Recursos
http://www.slideshare.net/guestab6da2/recursos-convivncia-a-lespai-lic.

El Document Marc del Projecte de Convivència s’ha actualitzat: S’han refet totalment els temes de Comunicació, Educació Antiracista (que substitueix a Símbols Identitaris) i Educació per la Pau. A més s’han adequat els temes de Conflictes lleus i greus. http://www20.gencat.cat/docs/Educacio/Home/Arees_actuacio/innovacio_educativa/Pla%20de%20convivencia/doc_marc_projecte_convivencia.pdf
Aquestes actualitzacions estan disponibles des del mes de setembre a l’Aplicatiu Informàtic.
http://aplitic.xtec.cat/pls/apex/f?p=2008007:1
L’actualització de la pàgina XTEC 2.0 està en fase d’acceptació, quan estigui la plataforma en fase de publicació serà visible per a tothom i es podrà accedir a totes les novetats.
El Departament de Justícia va presentar El llibre Blanc de la Mediació a Catalunya:
http://www.llibreblancmediacio.com/phpfiles/public/llibreBlancDownloadCounter.php
El capítol 8 (pàg. 437 a 516) tracta sobre la mediació escolar: El procés històric i formatiu del Programa, la tasca que es fa des de l’USCE i l’anàlisi de les enquestes d’alguns dels Instituts que formen part del Programa.

About Monti Mestres

Aquest bloc pretén ser una eina útil en especial per als Tutors de les Aules d'Acollida, així com per als Coordinadors Lingüístics dels centres, tant de primària, com de secundària. S'hi penjaran les novetats bibliogràfiques: manuals, llibres de text, DVD, pàgines Web, etc que puguin ser susceptibles de ser emprades a les Aules d'Acollida per al docent o per als alumnes; així mateix també s'informarà d'aquelles activitats, conferències, cursos, etc. que es facin a Sant Boi a través de les Biblioteques, del Consorci de Normalització Lingüística, de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament, etc i de qualsevol altre esdeveniment relacionat amb la llengua, la interculturalitat i/o la cohesió social que pugui repercuti en benefici de la tasca docent a les Aules d'Acollida i també a la resta de l'alumnat dels centres. D'altra banda, el bloc també vol ser un element d'interconnexió del diferents professionals docents dels centres de Sant Boi que estan directament implicats en aquesta temàtica. De tal manera, que a través de`l lloc web podran fer comentaris al diferents articles que s'hi pengen, així com participar en el forum, o bé penjar unitats didàctiques o activitats fetes que puguin ser interessants per compartir amb la resta de companys.
This entry was posted in AULA D'ACOLLIDA, AULA ORDINÀRIA, CONVIVÈNCIA, INTERCULTURALITAT I COHESIÓ SOCIAL, RECURSOS, TUTORIA I ORIENTACIÓ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *