Material (de Geografia) multilingüe per a l’aprenentatge del català aplicat al currículum (10-14)

pi_logoeditPresentació de la guia ‘Viure a Catalunya. Aprenem català des de l’urdú’. La Secretaria per a la Immigració i la Secretaria de Política Lingüística presentaran el proper 10 de novembre la cinquena guia de la col·lecció “Aprenem a parlar des de…”, promoguda per ambdós organismes. L’objectiu és facilitar el coneixement del català entre les persones d’origen estranger que viuen a Catalunya, en aquest cas les persones de parla urdú. Organitza: Secretaria per a la Immigració. Data i hora: 10 de novembre de 2010, a les 11:00 hores. Lloc: Espai Llengua i Cultura del CPNL a Ciutat Vella. C/ Avinyó, 52. Barcelona. geografia_punt_intercanvi

Aquesta és la darrera publicació del Projecte Educar en la Diversitat, Geografia 1. Es tracta d’un llibre multilingüe adreçat a nois i noies de 10 a 14 anys d’origen estranger el qual està pensat per l’aprenentatge del català a través del l’àrea curricular de Geografia. És útil per a l’alumnat d’últim cicle de primària i per l’alumnat d’ESO.   Consta de 6 temes estructurats en unitats. Cada unitat treballa les competències bàsiques i es complementa amb un mapa conceptual i il·lustracions. Al final de cada tema té activitats de comprensió. El llibre Geografia 1 es complementa amb un índex alfabètic de conceptes bàsics. La metodologia emprada també el fa adequat per aquell alumnat que, tot i haver nascut aquí, té dificultats d’aprenentatge, ja que la informació en català està treballada amb vocabulari sezill i concís. El material ja està penjat a l’Espai LIC del Departament. Per a més informació: Punt d’Intercanvi www.puntintercanvi.org

About Monti Mestres

Aquest bloc pretén ser una eina útil en especial per als Tutors de les Aules d'Acollida, així com per als Coordinadors Lingüístics dels centres, tant de primària, com de secundària. S'hi penjaran les novetats bibliogràfiques: manuals, llibres de text, DVD, pàgines Web, etc que puguin ser susceptibles de ser emprades a les Aules d'Acollida per al docent o per als alumnes; així mateix també s'informarà d'aquelles activitats, conferències, cursos, etc. que es facin a Sant Boi a través de les Biblioteques, del Consorci de Normalització Lingüística, de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament, etc i de qualsevol altre esdeveniment relacionat amb la llengua, la interculturalitat i/o la cohesió social que pugui repercuti en benefici de la tasca docent a les Aules d'Acollida i també a la resta de l'alumnat dels centres. D'altra banda, el bloc també vol ser un element d'interconnexió del diferents professionals docents dels centres de Sant Boi que estan directament implicats en aquesta temàtica. De tal manera, que a través de`l lloc web podran fer comentaris al diferents articles que s'hi pengen, així com participar en el forum, o bé penjar unitats didàctiques o activitats fetes que puguin ser interessants per compartir amb la resta de companys.
This entry was posted in AULA D'ACOLLIDA, CONVIVÈNCIA, INTERCULTURALITAT I COHESIÓ SOCIAL, LLENGUA CATALANA, RECURSOS, TUTORIA I ORIENTACIÓ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *