Quan creus que proven les drogues els adolescents?

Respecte a la notícia que es va publicar a la revista diarideducació.cat “Esperar que tinguin 12 anys per parlar de drogues és fer tard, diuen els experts.” S’ha obert un debat als centres sobre quan s’hauria de començar a parlar de l’ús de les drogues. Les dades que va aportar la notícia van ser de gran ajuda per entendre les raons que porten als adolescents a consumir com també els motius pels quals la meitat dels enquestats es negava a consumir-les. Aquest 50% d’adolescents són un gran indicador perquè reflecteixen la bona feina feta per les institucions que intenten frenar el consum d’estupefaents en els adolescents més joves.

Cal insistir en què el factor de proximitat en el moment en el qual es fan les xerrades preventives sumen efectivitat de manera que els alumnes expressen les seves experiències de forma més natural i menys cohibida. No ens ha sorprès llegir que l’alcohol, el tabac i el cànnabis són les drogues més consumides però si que l’edat de consum dels hipnosedants (com les pastilles per agafar el son) ha caigut considerablement any rere any. També val la pena dir que malgrat que l’edat en què es prova per primer cop el cànnabis es va endarrerint, el seu consum s’està normalitzant entre els més joves i s’està convertint en una droga d’ús recreatiu. La percepció d’aquesta substància està molt allunyada de la sensació de perill com es pot comprovar en les dades que aporta la notícia.

En darrer lloc hem trobat interessant el fet que en comparació a les dones, el consum de totes les drogues il·legals està més estès entre els homes i pel que fa a l’alcohol és la substància que és percep com menys perillosa.

Així doncs volem comentar que abans de provar qualsevol mena de droga tan legal com il·legal s’ha de ser conscient dels efectes tant immediats com a la llarga que tindrà sobre el nostre cos i la nostra salut. No és suficient informar-se sobre la gent consumidora sinó que s’han de veure les diferents postures per tal d’evitar prendre una decisió de forma impulsiva.

Fede Insenser

Ariadna Tarrida

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *