Hasta siempre, Forges!

Después de más de 50 años haciéndonos pensar y reír, se nos ha ido el gran Forges.

Nadie ha retratado como él las alegrías y las miserias del último medio siglo de la historia de España. Con su estilo inconfundible, y su humor a la vez tierno y profundo, con su  sabiduría y lucidez sorprendentes, Forges lleva cincuenta años siendo nuestro mejor y espejo concavo, el narrador infalible del esperpento histórico de este país.

Con la inventiva y la originalidad propias que tan reconocible hacen a cualquiera de sus viñetas, como creador de un lenguaje visual y una jerga propios, ya fuera desde las viñetas de El País o desde los micrófonos de Radio Nacional, Forges nos ha regalado una mirada única a nuestro presente, llena de ironía y ternura.

Por todo ello, gracias, y hasta siempre, Forges. Te vamos a echar mucho de menos.

ALT PUNT VERD

L’Institut es troba en una contínua reforma per tal de ser un centre més ecològic, ja que ara es tracta d’una escola verda.

Com possiblament ja haureu pogut veure, s’han administrat quatre contenidors, col·locats expressament a la sortida del pati de 1r i 2n d’ESO, molt accessibles i adequats per poder tirar els nostres residus de l’esmorzar o papers i deixalles. A més, s’han construït tanques de fusta de la mà dels alumnes de PQPI.

EL CARNAVAL ARRIBA A L’ALT PENEDÈS!

El dia 9 de febrer, l’institut va celebrar el carnaval!

Els alumnes de l’ESO van disfressar-se per classes segons una temàtica específica i vam poder veure disfresses divertides i originals.

A més a més, es celebrava un concurs i tothom va tenir l’oportunitat de desfilar davant tots els seus companys com un autèntic model.

 

Fet per: Laia Bolet, Maria Senabre i Mariona Estudillo.

TENS DEPENDÈNCIA AL MÒBIL?

Des de la redacció de la revista l’Alternativa no només duem a terme la realització de la pàgina web, sinó que també ens ocupem de fer projectes i anàlisis estadístics. Per aquest segon trimestre ens hem proposat descobrir si els alumnes de l’Alt Penedès, des de 1r de l’ESO fins a 2n de Batxillerat, tenen o no dependència als dispositius mòbils, que prenen cada cop més importància dins del nostre dia dia, convertint-se, fins i tot, en una cinquena extremitat.

Per dur a terme el projecte, en primer lloc, hem passat per cada classe de l’institut i hem reunit a 5 nois i 5 noies voluntaris i voluntàries de cada aula que, per participar com a mostra, hauran de dipositar el seu mòbil dins un sobre precitat i segellat, i no podran obrir-lo fins a 24 hores més tard. Tot un repte!

En els propers dies seguirem informant del transcurs d’aquest estudi, mentre que el resultat final el trobareu, d’aquí a unes setmanes, a la secció de l’Alternativa “Alt punt de mira”.

PRIMERA COLLITA DE L’HORT!

Avui hem pogut observar el primer progrés de l’hort que tenim com a escola verda que som i recollir-ne els primers fruits.

En els darrers dies, s’ha dedicat una part del vestíbul a un mural que ens informa sobre l’evolució del cultiu. I avui, s’ha afegit el cistell amb els primers productes: enciams, escarola, llimones, romaní, farigola, espígol i menta.

Una gran varietat de productes de temporada que augmentaran al llarg de l’any!

Els alumnes encarregats de cuidar l’hort estan molt eufòrics i orgullosos d’aquest inici. Aquests aliments seran portats al Rebost dels aliments.

Pròximament noves noticies!

PROJECTE ESCOLA VERDA

L’institut Alt Penedès ha iniciat un nou projecte aquest curs 2017-2018, impulsat per l’equip directiu i un grup de professors. Aquest projecte consisteix en convertir l’institut en una escola verda amb noves reformes  per tal de transformar el centre des d’una visió més respectuosa amb el medi ambient on es pretén també divulgar aquestes actituds en els alumnes.

S’ha començat amb els estudiants més petits del centre amb l’assignatura de sostenibilitat, i amb la participació activa en l’hort de l’institut.

També s’han iniciat noves reformes en l’àmbit estètic de l’institut com les noves papereres classificades per tal de facilitar les deixalles.  A més a més, com a futurs projectes podem trobar la creació de noves àrees de descans a partir de bobines de fusta reciclada, entre d’altres que s’aniran desenvolupant al llarg del curs.

Totes aquestes mesures estan regulades pels eco delegats i alguns professors implicats en aquest projecte. Els mateixos alumnes, pares i mares i professorat són els qui prenen part d’aquesta iniciativa alhora que afavoreixen la consciència dels seus companys cap aquest àmbit.

Però el projecte no s’acaba aquí, l’Alternativa us seguirà informant.

Pròximament noves novetats!

 

TORNA L’ALTERNATIVA!

Hola de nou!

Us donem la benvinguda a la segona edició de la Revista l’ALTernativa, escrita per l’actual equip de redacció, que formem part de la generació del 2000. Així doncs, ens disposem a prendre les rendes d’aquest projecte que van iniciar els nostres companys el darrer curs 2016-2017.

Tenim moltes ganes d’explicar-vos el que succeeix al nostre institut i tot el que l’envolta, fer-vos arribar les notícies més actuals i destacades, al mateix temps que pogueu descobrir les opinions dels qui formem el centre, des d’articles d’opinió, a crítiques culturals, entrevistes…

Ens interessa saber el què penseu o el què us agradaria trobar dins de la revista, fer-la vostra i que us sentiu part d’aquest projecte en comú. És per això que, com en l’edició anterior, mantenim l’ús de les nostres xarxes socials (que podreu trobar al final d’aquest post i a la barra d’informació permanent), on podreu estar al cas de les últimes publicacions de la revista. A més a més, continuem posant a la vostra disposició diverses vies de contacte directe amb la redacció de l’ALTernativa.

Esperem que aquest projecte us il·lusioni tant com a nosaltres i que us el feu vostre!

 

L’alternativa es gradua!!!

El passat dijous 1 de juny, els a alumnes de segon de batxillerat de l’Alt Penedès varen celebrar la seva graduació.

En portada tenim els membres de l’Alternativa (excepte l’Èric) més guapos que mai. Ha sigut un plaer treballar amb tots i cadascun d’ells al llarg d’aquest curs, que ara ja s’ha acabat i li diem adéu.

La revista de l'Alt