Colònies Puig d’Olorda a Montpol

Acabem de tornar d’unes fantàstiques colònies a Montpol i volem compartir amb les famílies els grans moments que hem viscut.

Quan vam arribar a la casa ens estaven esperant els monitors i tots els companys de Puig Madrona amb un concert increïble!

https://lh3.googleusercontent.com/anoW0x-vHNLsdRZtDLzeBZhH9CCSHg-LI7axLsEPlVCNLIG5GQahjiAzlQ_wXVIeHAJsqhyJtelNqb3MKNLZbk6iMmFBKEinrpWWN2J0pg3V_LPDNwT0b9ZL0ziJrOe6D2fneIfab-PZBHXvhXuzT8q57hy9-MkwBr-M7l3DAOz4vV_cdGyKqJKonKEQtgtQUebXTWG11y2Wf47XaoyfqxR76l94nGIZlVA56R2r0rnfDEDNoS1eTFLFAyq7HpbXiNofg4O3zk1VYvqZunxEH2hKdETHEK5RuGsKre7AeGR0DyyvwTZdMH7L_-HLJLXVSFUgGvC9n1oqnVXyY0owYKUJHWSubOHSjy7U6Lx8_od2rNrsFLIh_HatU7d_BkdSJ1zjB07Otq0Z9yfWqg-fKTDFZt0Ai8ulqgSKNJAK4WBMTyn9ufHl0d3rfFZiwr5FkLYzd2IViB75SsSsebak6esax1vblSGrApP55Ovq4vVa58lW8DH8jIxY2cxETilsDVpTb6tMs34_a0v0_7Ba7NeHIZuqKqZX18rhEKh_dMg0ovrwUVB4aDn0wVpoDN1Ko4XVqiR8AXhIOnmjOxzihU4ge87R680MikXi7KypOqQFYze6VNZAqiHW3jkpQhRVtcZ1UDK7MX3itPflBWa1PdhyTwjnWqnPSbd0rvIhz0kRjlohweClxTQrUCx6qy_WPbLeXl06NmJnNfhJr104mY4Y=w651-h867-no?authuser=5

Poc a poc ens vam anar situant, vam conèixer alguns espais de la casa i vam estar jugant.

A la tarda vam fer una excursió a una cova que hi ha ben a la vora de la casa.

Dijous ens vam llevar i vam tenir un matí ben ocupant coneixent el poblat dels Montpolins, el bosc dels ritmes, el laberint dels ritmes i el jardí de les coses petites.

 

A la tarda vam fer una gimcana per trobar la campana del poblat dels Montpolins i vam tenir molta sort!! La vam aconseguir després de resoldre unes proves musicals.

A part de tot això que us hem anat explicant hem fet moltes més coses a Montpol i el seu entorn. Aquí us deixem unes quantes fotos més perquè les pogueu gaudir plegats, grans i petits!

I fins aquí la màgia de Montpol i els Montpolins! Han estat tres dies molt intensos i plens d’activitat!

 

HEM DESCOBERT QUÈ ÉS UN ÉSSER VIU!

A partir d’una conversa després de fer la sortida a la muntanya va sorgir la pregunta de què és un ésser viu.

https://photos.google.com/u/5/search/20-21%201r%20Puig%20d'Olorda%20Sortida%20a%20la%20muntanya

Vam estar pensant molt per poder respondre-la… per avançar vam classificar en petit grup el què és un ésser viu a partir d’unes imatges seleccionades on hi havia el que clarament identificàvem com un ésser viu, el que clarament vèiem que no és un ésser viu i una tercera imatge que ens generava dubte.

A partir d’aquesta classificació vam començar a construir i elaborar conjuntament la resposta a la nostra pregunta; corroborant i desmentint les nostres hipòtesis.

Vam fer una sortida a la muntanya per buscar éssers vius o parts d’éssers vius i a partir d’aquí fer una obra d’art amb l’ajuda de la Carla.

Finalment vam estar pensant com relacionar les paraules clau que ja havíem trobat i vam aconseguir crear un mapa conceptual conjuntament que ja heu vist a casa vostra!

Ha estat un projecte molt complex i interessant! Hem tingut moltes converses i reflexions de les quals no n’ha quedat cap registre però cadascú ens enduem l’experiència a la nostra motxilla personal!

 

 

 

Projecte La nostra muntanya

Aquests mesos hem estat investigant la nostra muntanya, el Puig Madrona.

En aquest projecte ens vam fer dues preguntes que ens interessaven molt:

1- Com es va formar el Puig Madrona?

2- Per què hi ha arbres que tenen fulles i altres no en tenen?

Vam parlar-ho molt a classe i després de fer vàries prediccions sobre els dos temes,vam pensar a convidar a dos experts que ens ajudessin a conèixer la resposta. Tambe hem fet altres activitats que ens han ajudat a entendre el que anàvem descobrint.

Passeig i dibuix al natural dels arbres de Collserola

Pintem els dibuixos amb aquarel.les

Entrevista amb la Mar, mare de l’Otger

Ella és jardinera i ens ha ajudat a respondre la segona pregunta. Li vam fer una entrevista i va ser molt emocionant descobrir tot el que vam conèixer dels arbres.

Passeig i observació dels arbres al Parc del Païssos catalans

Visita del Josep, pare de l’Alba

Ell és geòleg i ens va ajudar a respondre la primera pregunta. Ens vam quedar sorpresos quan vam descobrir que hi ha unes plaques que fan que es formin les muntanyes.

Treball d’investigació en petit grup

 

Petit Carnaval a Puig d’Olorda

Com ja sabeu aquest curs ens hem d’adaptar a la situació i durant el Carnaval no ha estat diferent…

Però hem buscat la fórmula i el resultat va ser prou bo! Vam fer una súper festa a la classe amb tots els complements que havíem anat portant els companys i companyes. Ens ho vam passar molt bé ballant i jugant a ser… aquells personatges que sempre ens han agradat tant!!

PENSANT AMB ELS ALTRES…

Aquest any tan diferent no hem pogut fer les activitats que habitualment fèiem en aquestes dates. Però no per això ens hem quedat sense fer res!

Aquest any hem anat a gaudir de la natura que tenim ben a la vora. Puig Madrona i Puig d’Olorda vam fer una ruta circular a Collserola començant des de l’escola. Cada grup ha començat per un cantó diferent i quan ens hem trobat al mig, ens hem intercanviat un regal; un concert.

Us deixem els dos concerts perquè els pugueu gaudir!

 

DIBUIXEM UNA CÀMERA A CARBONET

Una companya de classe va portar una càmera de fotos molt antiga, una Brownie que data de l’any 1920 i vam pensar en dibuixar-la amb la tècnica de carbonet.

Vam fer un dibuix al natural de la càmera, ja que la vam observar des de diferents punts i cadascú va decidir des de quina quin lloc la volia dibuixar. També vam aprofitar perquè qui s’nimés la olgués dibuixar amb volum.

Aquí us deixem els nostres dibuixos. Estem molt contents del resultat.

Puig Madrona

Fem de fotògrafs!

PROJECTE LES CÀMERES DE FOTOS

A partir del projecte que estem fent ” Les Càmeres de fotos”  hem decidit anar a fer fotografies al paisatge del riu Llobregat.

Ens hem fixat en moltes coses a l’hora de fer la foto: la llum que hi ha, les ombres que es veuen, el color, la posició del sol, si hi ha vent o no, a què li volem fer la foto, des de quin punt la fem …entre d’altres.

Ha sigut una gran experiència i podem dir que ara ja sabem una mica més com funcionen les càmeres i com fan els fotògrafs les fotos.

Puig Madrona