21-22 Puig d’Olorda i Puig Madrona projecte Poblat Montpolins

A la tornada a l’escola vam decidir superar un dels reptes que ens havien proposat els Montpolins i Montpolines, fer un poblat com el seu a la nostra escola. Vam pensar que també els hi podríem ensenyar a les nostres famílies.
Així és com va ser que vam començar a pensar com era un poble, quins edificis té que són importants i quins no tant, com són les cases dels Montpolins de Montpol, com volíem dissenyar la nostra casa o edifici, amb quins companys/es volíem treballar en petit grup, com guarniríem la nostra casa i a quin lloc col·locaríem el nostre poblat…
Vam començar a treballar en petit grup, vam dissenyar les nostres cases, vam donar volum als edificis amb caixes petites i vam muntar l’estructura de l’edifici, les vam preparar per pintar-les amb cinta de pintor i finalment les vam guarnir amb detalls.
Un cop les vam tenir acabades vam decidir posar el nostre poblat als arbres del pati i vam preparar una presentació per les nostres famílies. És la primera vegada que parlem en públic a partir d’un guió i fent una presentació a la pissarra digital. El dia de la presentació va ser un gran dia i vam gaudir-lo molt amb els nostres familiars.

Esperem que us agradi!

21-22 PUIG D’OLORDA; ENS ACOMIADEM DE PSICO

DURANT TOTA LA NOSTRA ETAPA DE PETITS I PRIMER, LA SALA DE PSICO ENS HA VIST CRÉIXER. HA ESTAT UN ESPAI DE JOC, DE CONÈIXER, DE COMPARTIR, DE CONFLICTES I CERCAR SOLUCIONS, PERÒ SOBRETOT, D’EMOCIONS, PER VIURE I PER SENTIR EL NOSTRE COS, LA NOSTRA PERSONA.
AVUI, TANQUEM UNA ETAPA DE JOC IMPORTANT PER DONAR PAS A UN ALTRE MOMENT DE JOC QUE EVOLUCIONA, COM NOSALTRES, COM LA VIDA, EN CONSTANT CANVI I MOVIMENT.

GRÀCIES PSICO PER ACOMPANYAR-NOS EN EL CAMÍ!

ENS FOTOGRAFIEM AMB UNA POSTA DE SOL

Al projecte de La nostra Muntanya, vam decidir viure una posta de sol en família. El grup que estava investigant aquest tema, ens va explicar moltes coses interessants sobre com es forma una posta de sol :  quins colors té la llum del sol, per què es veuen els colors rosats i ataronjats, què li passa al sol quan es pon, …

Aquí us deixem el recull de fotografies que hem preparat en família.

Han quedat espectaculars!

Puig Madrona

PUIG MADRONA-LES COLÒNIES A MONTPOL!!

Ja tenim unes colònies més a la nostra motxilla, han estat fantàstiques!!! Hem pogut gaudir d’un paisatge ben especial i màgic…

La Rectoria de Montpol

Abans d’anar a la casa de colònies, els montpolins i montpolines ens van deixar missatges secrets que ens proposaven reptes. Així va ser com vam aprendre les seves cançons màgiques i poc a poc vam anar descobrint més sobre aquests èssers ben especials…

Els Montpolins i Montpolines!!

Quan vam arribar a la casa la Teresina, el Cisquetus, l’Arnau i la Joana ens van acollir super bé i des del primer minut ens vam endinsar en el món màgic dels Montpolins i Montpolines. Ha sigut molt emocionant poder veure el seu poblat  i gaudir d’altres espais especials d’aquest lloc: el recollidor del silenci, el camí del vent, el laberint dels ritmes, el teatre de les pedres, el miraestels, el museu de les coses petites, l’hort dels montpolins i montpolines amb les seves olors d’herbes aromàtiques, el teatre de l’escala, les coves, l’arbre dels desitjos, l’espai de les cabanes…entre d’altres.

Ha sigut una gran experiència per tots i totes i volem compartir amb vosaltres alguns dels moments viscuts.

Aquí us deixem un recull de fotos perquè pogueu veure com hem gaudit aquests dies.

Han estat unes colònies fantàstiques!!!

Puig Madrona

DIBUIX AL NATURAL DEL PARC DE COLLSEROLA

A l’inici del Projecte de la nostra muntanya ” Puig Madrona” un dia vam decidir sortir a passejar per la muntanya que tenim al costat de l’escola. Vam descobrir que és el Parc de Collserola i vam voler fer un dibuix al natural del seu paisatge. Ara sabem que la nostra muntanya també es troba al Parc de Collserola i que el paisatge és el mateix.

Un cop a la classe, vam escollir pintar el nostre dibuix amb aquarel.les i vam aprendre algunes tècniques: com donar més o menys intensitat al color, com donar més o menys llum, com donar més o menys volum…ara som una mica més experts en pintar amb aquarel.les.

Un cop els vam tenir acabats vam decidir fer una exposició dels nostres dibuixos al passadís de davant de la nostra classe.

Si veniu per l’escola, els podreu veure penjats just davant de la nostra aula. Ens han quedat molt bonics!!!  

Puig Madrona

PROJECTE LA NOSTRA MUNTANYA ” PUIG MADRONA”

Famílies, us presentem algunes de les activitats que hem fet en el nostre projecte d’aquets darrers mesos ” La nostra Muntanya”.

Tot va començar el dia que vam pujar al nostre cim, el Puig Madrona. Aquell dia vam gaudir molt a la sortida i també ens vam fer moltes preguntes sobre la nostra muntanya:

  • Com es va formar El Puig Madrona?
  • Quants camins importants hi ha per arribar al cim?
  • Quins animals hi viuen? Com viuen?
  • Quines plantes i arbres podem trobar? Com és una planta?
  • Com es veuria una posta de sol a la muntanya?
  • Per què la nostra muntanya és més baixeta que d’altres?

Un cop a classe, ens vam organitzar per grups d’experts i cada grup va investigar per contestar una pregunta. Vam anar a buscar llibres que ens poguessin ajudar a investigar a la biblioteca i la veritat és que vam trobar molta informació. Entre tots ens ajudàvem per llegir i poder contestar algunes de les preguntes.

També vam decidir convidar a algun expert en algun tema perquè ens ajudés a entendre millor el que anàvem descobrint. Li vam demanar a l’Isaac i al Jordi que ens vinguessin a explicar com es plantava una llavor. Ens van ensenyar diferents llavors: mongetes, margarides, faves, llenties i una pera. Les vam plantar i les vam col.locar a prop d’una finestra perquè els hi arribés bé la llum del sol. Vam descobrir moltíssimes coses interessants amb ells. Moltes gràcies!

Un cop vam acabar de contestar les nostres preguntes, vam voler explicar el que havíem descobert als nostres companys i companyes. També vam decidir fer un producte final que ens ajudés a fer-ho.

Un parell de tardes vam fer les presentacions dels nostres treballs als altres grups d’experts i vam descobrir moltes coses noves. També vam poder ensenyar els nostres productes finals.

PRESENTACIONS DEL GRUP D’EXPERTS

PREPARACIÓ DELS PRODUCTES FINALS

PRODUCTES FINALS

 PUIG MADRONA

21-22 Colònies Puig d’Olorda, La Rectoria de Montpol

Després de setmanes esperant que arribessin aquests tres dies, només podem dir… QUINES COLÒNIES MÉS MÀGIQUES!!!

Abans d’anar, els Montpolins i Montpolines ens van posar en marxa, superant proves i esbrinant pistes que ens portarien a conèixer el lloc on anàvem i els éssers màgics i entremaliats que l’habiten. Amb el Xisquet i la Teresina hem gaudit de valent, après llegendes inimaginables i descobert Montpol i el poblat dels Montpolins.

Viatjar a Montpol, explorar l’entorn idíl·lic i viure les colònies, és anar descobrint tot de petites grans emocions: les cartes en jeroglífic, el laberint dels sons on et perds si no segueixes el ritme, el Miraestels per observar les coses petites, l’hort dels Montpolins on cultiven les olors que mengen, els molinets marxa crits i neguits, el teatre de l’escala, el recollidor del silenci, l’espai musical amb instruments d’allò més pintorescos, l’armari de l’Oriol Cargol, les coves, l’arbre dels desitjos i, sobretot, el poblat dels Montpolins, ha fet que tornem d’aquestes colònies amb el secret millor guardat d’aquests petits fullets: que l’essencial no es veu amb els ulls.

Us deixem el recull de fotos d’aquests dies, esperem que els vostres fills i filles us expliquin tot el fet viscut i us facin gaudir tant, com ho han fet ells i elles.

21-22 PO PROJECTE DELS CARAGOLS

AQUEST TRIMESTRE HEM ESTAT BEN ENFEINATS I ENGRESCATS AMB EL PROJECTE D’AULA: ELS CARAGOLS.

DES DE LA SORTIDA AL RIU EL PASSAT DESEMBRE A L’AULA ENTRE TOTS I TOTES, ENS HEM FET CÀRREC D’AQUESTS ANIMALETS TAN VISCOSOS.

LA NOSTRA IDEA DE TENIR MASCOTA, ENS HA FET INVESTIGAR UN MUNT DE CONCEPTES SOBRE ELS CARAGOLS QUE NO SABÍEM- I DE PENSAR QUE EREN ÉSSERS FÀCILS DE CUIDAR-  HEM ARRIBAT A LA CONCLUSIÓ QUE AIXÒ DE FER CRIAR CARAGOLS ÉS MÉS COMPLICAT DEL QUE EN UN INICI PENSÀVEM.

A L’AULA ELS HEM OBSERVAT AMB LUPA, TREBALLAT COM SÓN PER DINS, HÀBITAT QUE NECESSITEN PER VIURE, TIPUS DE CARAGOLS QUE HI HA AL MÓN, QUE MENGEN PERÒ, ENS VA FALTAR COM ES REPRODUÏEN. PER AQUEST MOTIU, VEIENT QUE ENS FALTAVEN RESPOSTES, VAM DECIDIR VISITAR UNA GRANJA DE CARAGOLS.

A LA VISITA A LA GRANJA VAM ACABAR D’APRENDRE TOT SOBRE EL NAIXEMENT, CREIXEMENT I REPRODUCCIÓ. FINALMENT, ENS HEM QUEDAT MÉS TRANQUILS, PERQUÈ CRIAR CARAGOLS ÉS MOLT COMPLICAT I COM ENS VAN DIR ALLÀ L’AGUSTÍ: “ELS HUMANS QUAN ESPEREN… DESESPEREN!”. AIXÍ QUE DEIXEM LA CRIA, TOT I QUÈ SEMPRE PODEN HAVER-HI SORPRESES.

MIREU I GAUDIU, US COMPARTIM TOT EL QUE HEM FET DURANT AQUEST PROJECTE, I NO PATIU PERQUÈ ELS VAM ALLIBERAR.