ELS SENTITS: LA VISTA.

ESTEM TREBALLANT ELS SENTITS. HEM COMENÇAT AMB LA VISTA.

L’ORGAN DE LA VISTA ÉS ELS ULLS.
HI HA PERSONES QUE NO HI VEUEN GAIRE BÉ I PER AIXÒ PORTEN ULLERES.
HEM JUGAT AMB LA COL.LECCIÓ D’ULLERES .

TAMBÉ HEM ESTAT MIRANT UN LLIBRE, MILLOR DIT TOCANT, UN LLIBRE ESCRIT EN BRAILLE.

El braille és un sistema de lectura i escriptura tàctil pensat per a persones cegues. Va ser inventat pel francès Louis Braille a mitjans del segle XIX. Cada caixetí braille consta de sis punts en un rectangle de tres files i dues columnes. Per cada caixetí una determinada combinació d’aquests punts estarà en relleu i permetrà la codificació.

El sistema braille també és interessant perqué es tracta d’un sistema de numeració binari que va precedir a la invenció dels ordinadors.

Louis Braille es va quedar cec a causa d’un accident durant la seva infantesa mentre jugava al taller del seu pare. Quan tenia 13 anys, el director de l’escola de cecs i sords de París on estudiava el jove Braille li va demanar que provés un sistema de lecto-escriptura tàctil inventat per un militar anomenat Charles Barbier per a transmetre ordres a llocs d’avançada sense tenir necessitat de delatar la posició durant les nits. Braille va descobrir al cap d’un temps que el sistema era vàlid i el va reinventar utilitzant un sistema de 8 punts. Al cap d’uns anys el va simplificar deixant-li en el sistema universalment conegut i adoptat de 6 punts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *