Selma

FITXA TÈCNICA:

ARGUMENT:

Aquesta crònica sobre la lluita del polític i activista Martin Luther King Jr. en defensa dels drets civils se centra en la marxa des de Selma a Montgomery, Alabama, en 1965, que va portar al president Lyndon B. Johnson a aprovar la llei sobre el dret al vot dels ciutadans negres.

TRÀILER:

[youtube]https://youtu.be/x6t7vVTxaic[/youtube]

CRÍTICA:

En aquesta pel·lícula hi trobem un cas d’Antígona en tota regla. Martin Luther King convoca una marxa el 1965 a favor del dret de vot i la igualtat contra la injustícia racial que és present arreu del país. Tot i les conseqüències que preveuen, els ciutadans negres decideixen reivindicar-se contra els que es neguen als seus drets com a ciutadans nord-americans. Aquests que es mostren valents, lluitadors i plens de coratge actuen en contra de les lleis de la ciutat, per tal de seguir les lleis morals, com Antígona. Creont es pot relacionar amb les forces de seguretat, que en aquest cas actuen encontra dels ciutadans negres, els quals els ataquen inclús arriben a matar. Al contrari d’Antígona, però, tot i les repercussions viscudes, els ciutadans negres surten victoriosos i aconsegueixen el seu propòsit.

Altres pel·lícules que prenen pervivèndia d’Antígona són El jardiner fidel, Juana de Arco, IspansiKatyń, La voz dormida, Αντιγόνη, Las 13 rosasLa conspiració, etc.

Camila Arigón
2n Batx. Humanístic
Cartellera de teatre clàssic

3 comentaris a “Selma

 1. Salve!

  Tot i que, personalment, no m’atrauen els films de caire polític, he de reconéixer que aquesta em va agradar, i força. Els actors fan un paper magnífic.

  D’altra banda, el referent clàssic està molt ben identificat. Sincerament, no havia caigut en fer la comparació del personatge mitològic d’Antígona amb Martin Luther King.

  Vale!

 2. Salve!
  Enhorabona per aquest apunt! Aquesta pel·lícula és relat que retrata el més sublim de l’ésser humà en el seu camí per trobar la justícia . De com reivindicar els drets i , fonamentalment , la lluita incansable per assolir-los. Història de crueltats , de sacrificis , de retrocessos però també dels resultats que s’obtenen en el combat emprès entre les masses conscients de la seva opressió i organitzades per resistir . Molt bona pel·lícula que, tot i el dur camí relatat , deixa l’espectador esperançat .
  Vale!

 3. Salvee!

  Felicitats per el treball, no havia vist aquesta pel·licula! Aquesta pel·lícula és relat que retrata el més sublim de l’ésser humà en el seu camí per trobar la justícia. D’altra banda, el referent clàssic està molt ben identificat. Sincerament, no havia caigut en fer la comparació del personatge mitològic d’Antígona amb Martin Luther King.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *