Star Wars

 

FITXA TÈCNICA

Nom original: Star Wars
Director i guionistes: George Lucas
Any d’estrena: 25 de maig de 1977
Repartiment: Hayden Christensen, Ewan McGregor, Natalie Portman, Ian McDiarmid, Samuel L. Jackson, Jimmy Smits, Anthony Daniels, Kenny Baker, Frank Oz, Christopher Lee,Peter Mayhew, Andrew Secombe, Silas Carson, Keisha Castle-Hughes, Trisha Noble, Bruce Spence, Temuera Morrison, Ahmed Best, Joel Edgerton, George Lucas
País d’origen: Estats Units
Idioma original: Anglès
Gènere: Ciència ficció

 

ARGUMENT

L’argument de les pel·lícules es situa “fa molt de temps, en una galàxia molt, molt llunyana …” (de la nostra) (aquesta frase que apareix habitualment al principi de qualsevol història relacionada). Allà s’ha donat durant segles un enfrontament entre el “costat lluminós de la Força” (representat pels Jedi, protectors de la galàxia) i el “costat fosc” (representat pels Sith).

En conclusió aquesta seqüela ens explica com la República, que està formada per la majoria dels sistemes planetaris de la galàxia, s’enfronta a una terrible guerra, en part pels manejos de Darth Sidious (un misteriós mestre Sith, que és part del costat fosc de la força). Narren l’aprenentatge d’un jove Jedi (Cavaller del costat lluminós) d’Anakin Skywalker, i la seva perversió al costat fosc, ja que aquest cau per temptacions fortes per a l’ésser humà, en aquest cas els sentiments humans. Alhora, es narra la desaparició de la corrupta República Galàctica, i la seva substitució per un Imperi Galàctic opressor (que recorda a l’Antiga Roma), amb el seu emperador Palpatine (mestre Sith, Darth Sidious) i el seu aprenent Darth Vader (Anakin Skywalker). Igualment aquesta seqüela ens porta a reflexió de les temptacions més profundes de l’amor cap a una persona molt propera, i que aquestes no són realitzades a la nostra manera.

En la trilogia original, els cavallers Jedi han estat exterminats, i només un petit grup de rebels resisteix encara a l’Imperi. L’existència d’una terrible arma imperial, l’Estrella de la Mort, causa el reclutament d’un jove Luke Skywalker (fill d’Anakin) per part de l’Aliança Rebel, i el seu entrenament al Jedi per part d’Obi-Wan Kenobi i posteriorment per Yoda .

Els films de la saga estan fets de tal manera que siguin una sola història relatada en sis episodis:

 1. L’Amenaça Fantasma (The Phantom Menace 19 de maig de 1999)
 2. L’Atac dels Clons (Attack of the Clons 16 de maig de 2002)
 3. La Venjança dels Sith (Revenge of The Sith 19 de maig del 2005)
 4. Una Nova Esperança (A New Hope 25 de maig de 1977)
 5. L’Imperi Contraataca (The Empire Strikes Back, 21 maig de 1980)
 6. La Tornada del Jedi (Return of the Jedi 25 de maig de 1983)

ORIGEN

Les pel·lícules de Star Wars tenen una certa familiaritat amb les pel·lícules de tai txi, així com amb la mitologia romana. Aquesta coincidència no és casual, ja que Lucas, antropòleg de formació, Joseph Campbell.

Un dels punts més importants de les pel·lícules de Star Wars és que Lucas va saber crear un món ple de tecnologia que sembla que hagi estat usada durant anys i que semblava real, i combinar-ho amb aspectes tradicionals, com l’existència de dos ordres guerreres, els Jedi i els Sith, així com les seves respectives filosofies, l’ús d’armes de contacte com el sabre de llum, l’existència d’una república i d’un imperi, i la política.

 

CRÍTICA

És una pel·lícula molt interessant, on apareixen molts personatges diferents físicament. És una saga molt bona, ja que cada vegada que acabas de veure una de les pel·lícules, tens ganes de veure les altres. Jo sóc fanàtic a aquesta saga gràcies al meu pare, és una saga que la veus més d’una vegada. Per mi la millor pel·lícula és ” La venjança dels sith” i és una saga en què tens algun personatge preferit, en el meu cas és Anakin Skywalker. Estic molt entusiasmat en què surti la propera pel·lícula que és d’aquí poc i aniré a veure-la amb el meu pare al cinema.

 

RESUM DELS 6 CAPÍTOLS

 

Les batalles entre els Jedi vs els Sith

Dani Jarque

2n Batx. Humanístic-social

3 comentaris a “Star Wars

 1. Bon apunt, amb una peliícula molt coneguda i seguida pèr molta gent. Jo no he vist cap i mai m’havia interessat gairé per saber ben bé de que va, gracies a l’apunt aquest se que la película Star Wars que a mi em semblava com futurista se que te referents que si hagues vist la película jo sola no m’hagues donat compte.

 2. Salvee

  Felicitats per el treball Danii! Jo ja se què t’ agrada molt aquesta saga, ja què et conec personalment, ami també m’ agrada molt, estic esperant igual que tu que surti la propera pel·licula, però jo crec que parlen molt i no fan res.

 3. Aquesta saga es una de les millors i mes epiques que hi han actualment. Es molt famosa ja que la primera pelicula es va grabar fa molt de temps i van actuar molt personatges coneguts. Jo encara que sigi una pelicula bastant bella, la primera vegada que la vaig veure vaig disfrutar molt i vaig seguir veient totes les pelicules de la saga, que són unes 12 hores. Un dels personatges que més m’agrada es luke skywalker ja que la pelicula esta basadan desde el seu naixament, fins la seva mort. Experimenta una madures de jedai i despés pasa al costat fosc.
  http://es.ign.com/movies/67603/feature/star-wars-los-mejores-personajes-de-la-saga?p=2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *