EPIDÈMIA I SOCIETAT. De la mort negra al present

Epidemics and Society. Fank M. Snowden. Yale University Press, 2019.
Snowden repassa la història i els costos humans dels brots epidèmics

Aquesta exploració àmplia de l’impacte de les malalties epidèmiques té en compte. com els brots infecciosos massius han configurat la societat, des de la mort negra fins avui. En un estil clar i accessible, Frank M. Snowden revela les maneres que les malalties no només han influït en la ciència mèdica i la salut pública, sinó que també han transformat les arts, la religió, la història intel·lectual i la guerra.

Una investigació comparativa i multidisciplinària de la història mèdica i social de les principals epidèmies, aquest volum tracta temes com l’evolució de la teràpia mèdica, la literatura de pesta, la pobresa, el medi ambient i la histèria de masses. A més de proporcionar una perspectiva històrica sobre malalties com la verola, el còlera i la tuberculosi, Snowden examina la caiguda d’epidèmies recents com el VIH / SIDA, el SARS i l’Ebola i la qüestió de la preparació mundial per a la propera generació de malalties.

Frank M. Snowden és Andrew Downey Orrick, professor emèrit d’Història i Història de la Medicina a la Universitat de Yale. Entre els seus llibres anteriors destaquen La conquesta de la malària: Itàlia, 1900-1962 i Nàpols a l’època de la còlera, 1884–1911.

“Lectura imprescindible per a qualsevol persona que estigui preocupada per la preparació de la societat per afrontar nous reptes microbians i que agraeixi la importància de la història per desenvolupar respostes eficaces i eficients.” – Socrates Litsios, autora de The Tomorrow of Malaria.

 

“Una magnífica síntesi d’un tema complex i important. Snowden aporta al tema una gran quantitat d’investigacions prèvies sobre malalties i integra brillantment el seu treball amb preocupacions històriques més generals. Un gran assoliment. ”- William Bynum, autor de A Little History of Science.
“En una era de malalties emergents ràpidament, Epidemics and Society recorda que en l’enquadrament de les epidèmies també estem, sempre, refigurant la vida humana i el destí en relació amb l’ecologia i la societat.” – Warwick Anderson, autor de Colonial Pathologies: American Tropical Medicine, Raça i higiene a les Filipines.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *